Gabriela Firea este audiată la Parchetul General în Dosarul 10 August

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a fost audiată miercuri la Parchetul General, ca martor în dosarul 10 August. În acest dosar fostul viceprimar Aurelian Bădulescu este cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi uzurpare de calități oficiale, după ce la protestele din 10 august a dispus ridicarea unor rulote şi a unor autoutilitare din Piața Victoriei.

18 ian. 2023, 18:15
Gabriela Firea este audiată la Parchetul General în Dosarul 10 August
Gabriela Firea este audiată la Parchetul General în Dosarul 10 August

Gabriela Firea este audiată la Parchetul General în Dosarul 10 August. Fostul primar general al Capitalei a fost audiat miercuri ca martor la Parchetul General într-un dosar constituit în anul 2018, după o plângere depusă de activistul Cristian Dide față de fostul viceprimar Aurelian Bădulescu.

Citește și Foştii şefi ai Jandarmeriei au fost puşi din nou sub urmărire penală în dosarul 10 august

Gabriela Firea este audiată la Parchetul General în Dosarul 10 August

În acest dosar fostul viceprimar este cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi uzurpare de calități oficiale, după ce la protestele din 10 august a dispus ridicarea unor rulote şi a unor autoutilitare.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 august 2018, Poliția locală și Jandarmeria au desființat din ordinul viceprimarului Aurelian Bădulescu, scena improvizată de protestatari în Piața Victoriei.

Fostul viceprimar a transmis că această acțiune a venit în urma somațiilor și notificărilor neluate în seamă de organizatorii protestului, dar și de Cristian Dide, liderul ONG-ului “Evoluție în instituție”.

“L-am somat public să-şi înlăture organizația de tip camping din Piata Victoriei, iar ulterior am decis sa formulam şi o plângere penală.

S-a emis o dispoziție prin care s-a transmis Poliției Locale desființarea taberei”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Cristian Dide nu a stat cu mâinile în sân și la scurt timp a depus o plângere împotriva lui Aurelian Bădulescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals pentru că prin intermediul unei delegări false a semnat în locul Gabrielei Firea, ridicarea rulotelor.

Se pare că referatul de delegare al Direcției de Resurse Umane, folosit de Bădulescu este datat pe 11 august și ar fi trebuit să fie semnat de Gabriela Firea, însă că în ziua respectivă, fostul primar general nu era în țară.

Inițial, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București, au clasat dosarul însă a fost redeschis printr-o decizie a instanței.

În celebrul dosar 10 August au fost audiați ca martori mai mulți foști angajați ai Primăriei București.

Citește și Protest 10 august. Comemorare cu scandal la patru ani de la violenţele din Piaţa Victoriei: „Nu uităm şi nu iertăm”