Gabriela Firea : Fanteziile economice ale ACL nu ţin de foame românilor

"Aberatiile si fanteziile liderilor ACL cu privire la domeniul economic nu tin de foame romanilor", susţine Gabriela Firea, într-un comunicat de presă. În opinia senatorului PSD, declaraţiile liderilor ACL "sunt doar pura propaganda si dezinformare".

RomaniaTV.net
29 aug. 2014, 10:44
Gabriela Firea : Fanteziile economice ale ACL nu ţin de foame românilor

„După ce a gestionat finanţele ţării în cea mai neagră perioadă pentru economie din acest mileniu, Gheorghe Ialomiţianu se erijează mai nou în critic acerb al actualei guvernări. Acuzațiile sale sunt însă în ton cu prestația sa în calitate de ministru, adică jalnice.

Membru în guvernul care a tăiat salariile cu 25% și a făcut să dispară sute de mii de locuri de muncă, Ialomiţianu acuză cabinetul Ponta că „prin tăierea cheltuielilor de investiţii cu 8 miliarde de lei a sacrificat peste 100.000 de locuri de muncă şi câteva mii de firme”. Ar fi interesant de văzut cum a calculat dl Ialomițianu această sumă, pentru că, în realitate, actualul guvern a creat zeci de mii de noi locuri de muncă, iar prin reducerea CAS care va intra în vigoare la 1 octombrie numărul acestora va crește semnificativ.

De asemenea, fostul ministru al tragediei finanțelor publice denunță scăderi ale cheltuielilor cu investițiile și ale sectorului construcțiilor, invocând cifre din execuția bugetară la 7 luni, ceea ce nu are nicio altă relevanță decât cea statistică, dat fiind faptul că investițiile nu au o evoluție liniară de-a lungul unui an.

Faptul că Ialomițianu și colegii săi din ACL trăiesc într-o realitate paralelă, în care o creștere economică pe primul semestru de 2,6% este considerată „cădere abruptă”, este relevat și de ultimul sondaj făcut în rândul companiilor și al consumatorilor, dat publicității săptămâna aceasta de Comisia Europeană. Potrivit acestuia, încrederea companiilor şi a populaţiei în economia României a crescut în august pentru a patra lună consecutiv, evoluţia fiind contrară tendinţei de scădere de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, indicele încrederii în economie a crescut în România cu 1,4 puncte, la 101 puncte în luna august, faţă de 99,6 puncte în iulie.

Cu alte cuvinte, aberatiile si fanteziile liderilor ACL cu privire la domeniul economic nu tin de foame romanilor. Sunt doar pura propaganda si dezinformare.

Mai mult, buna guvernare a Cabinetului Ponta este confirmată și de ultimul sondaj realizat de compania Nielsen, potrivit căruia încrederea românilor a urcat în aprilie-iunie pentru al treilea trimestru consecutiv şi se apropie de valoarea medie europeană, România ocupând locul 18 din 32 de ţări după acest indicator, care măsoară aşteptările despre piaţa muncii, situaţia financiară şi posibilitatea de a cheltui”, susţine Firea în comunicat.