Gabriela Firea: „Gata, s-a împărţit ciolanul! Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa noii coaliţii de guvernare, după ce reprezentanţii PNL, USR-PLUS şi UDMR au anunţat că au încheiat negocierile pentru formarea noului guvern, acuzând-o că nu are nicio preocupare pentru nevoile românilor.

18 dec. 2020, 23:21
Gabriela Firea: „Gata, s-a împărţit ciolanul! Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni”

Gabriela Firea i-a luat în vizor în principal pe Ludovic Orban şi pe viitorul prim-ministru, Florin Cîţu, despre care spune că a prins bucata cea mare din „ciolan”.

„Gata. S-a impartit ciolanul. L-au facut mai lung si mai dolofan, sa ajunga la toata lumea! Cîțu – groparul finantelor -, a prins halca cea mai mare. Nici Orban – seful unui guvern falimentar nu s-a multumit doar cu un os de ros. Niciun program guvernamental, nicio strategie, nicio preocupare pentru oameni.

#BatjocuraDeDreapta
#NuLePasaDeOameni”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea continuă atacurile la adresa noii guvernări

Fostul primar al Capitalei susţine că PNL a urmărit doar ca membrii actualului guvern să rămână în funcţii, amintind că ministrul Educaţiei, Monica Anisie a lăsat 400.000 de copii fără acces la mijloacele necesare desfăşurării cursurilor online.

„Să fie Orban mare stăpân! Să fie Cîțu și Anisie mari șefi! Asta e bătălia acum! Nu sprijinul pentru elevi și profesorii. “400.000 de elevi din trei milioane nu au acces la internet în locuinţele lor deoarece comunităţile în care trăiesc nu beneficiază de acest serviciu”, declara un responsabil de la Educatie. El mentioneaza că speră ca, “în doi ani, toţi aceşti elevi să aibă acces la internet”. A recunoscut azi subsecretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Jean Badea.”, a mai scris Firea.

Gabriela Firea spune că România riscă să trăiască din nou „blestemul” guvernării CDR din anii `90, caracterizat printr-o sărăcie a populației.

„România riscă să retrăiască blestemul guvernării dezastruoase a CDR din anii 90, cu inflație uriașă, devalorizare abruptă a monedei naționale, sărăcire accelerată a populației.

Gabriela Firea: Datoria publică, noi recorduri nefaste
Despre datoria publică – noi recorduri nefaste. Pentru România este imperativ să aibă cât mai repede un guvern cât mai competent posibil.

Datoria publică a ajuns la niveluri critice și în scurt timp robinetul împrumuturilor galopante va începe să se închidă.

Datoria publică a atins 44% din PIB – un salt gigantic de aproape 10 puncte procentuale față de nivelul la care a lăsat-o PSD anul trecut.

Practic, PNL a guvernat pe datorie, n-a fost capabil să facă economia să funcționeze și să genereze venituri.

Până la finalul anului se va atinge pragul de 45% pondere în PIB a datoriei publice și următorul ministru al Finanțelor este obligat să prezinte un raport justificativ și propuneri pentru menținerea datoriei la un nivel sustenabil. În scurt timp se strânge robinetul împrumuturile excesive”, a mai spus Firea pe reţeaua de socializare.

Citeşte şi: BREAKING NEWS! Numele miniştrilor propuşi de cele trei partide din coaliţia de guvernare