Gabriela Firea îi anunţă pe bucureşteni că vor plăti mai mult la căldură din cauza lui Nicuşor Dan: „A trimis târziu și a scris greşit cererea către Guvern”

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că din cauza lui Bucureştiul nu va primi ajutor de la Guvern pentru subvenţionarea căldurii, iar bucureştenii vor avea de suferit la iarnă.

12 nov. 2021, 12:48
Gabriela Firea îi anunţă pe bucureşteni că vor plăti mai mult la căldură din cauza lui Nicuşor Dan: „A trimis târziu și a scris greşit cererea către Guvern”

Gabriela Firea spune că Bucureştiul nu va primi sprijin din partea Executivului pentru subvenţionarea căldurii deoarece Nicuşor Dan a trimis târziu şi a scris greşit cerere către Guvern.

Gabriela Firea: Nicuşor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură

“Performantā” de dreapta! Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern.

Citeşte şi Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că îşi însuşeşte proiectele ei: „Nicuşor, nu ţi-e ruşine să furi munca predecesorilor?”

Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin.

Bucureștiul, orașul cu cei mai mulți locuitori racordați la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la ușă. Primarului general Nicușor Dan nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de bucureșteni. Sunt 600.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare și aproape 10.000 de instituții.

De câteva săptămâni, primarii din țară trimit solicitări de ajutor către Guvern. De două săptămâni știm că bucureștenii vor plăti facturi duble la căldură și Nicușor Dan a stat cu mâinile în sân.

Cererea de ajutor din fondul de rezervă al Guvernului a fost trimisă de Nicușor Dan cu doar o zi înainte de ședința în care au fost aprobate sumele. Și poate că ar fi fost luată în seamă dacă nu era complet greșită.

Nicușor Dan a cerut 968 de milioane de lei în AVANS pentru acoperirea creșterii la energia termică. Total greșit și de neluat în seamă de specialiștii din ministere. Legal, pot fi ceruți bani din fondul de rezervă al Guvernului doar pentru RESTANȚE sau PLATA ÎN AVANS A GAZELOR. Așa cum am făcut eu în ultimele două-trei ierni. Nici un Guvern nu va plăti pentru estimări sau sume scoase din burtă. Nicușor Dan declară, în documentul oficial, că nu sunt restanțe și nici gaze de plătit în avans.

Acesta e motivul pentru care Bucureștiul a primit ZERO lei ajutor financiar, iar bucureștenii vor scoate bani din buzunar pentru a acoperi tarifele crescute la gigacalorie. Facturile vor fi duble și încă nu s-a aprobat creșterea tarifului de distribuție a căldurii.

Încă o dovadă de habarnism din partea primarului general Nicușor Dan, iar singurii care vor suferi cu adevărat sunt bucureștenii, care l-au votat sau nu!”, a spus fostul primar al Capitalei pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Nicuşor Dan aduce veşti bune bucureştenilor, dar tot este huiduit: „Am solicitat fonduri pentru a acoperi diferenţa de subvenţie la căldură”

Reamintim că Nicuşor Dan a declarat joi că a cerut de la guvern bani pentru ca o parte din subvenția pe care primăria ar trebui să o plătească pentru ca bucureștenii să nu achite tarife mai mari să fie acoperită din bani de la Guvernul României.

„A existat o solicitare ieri către toate prefecturile prin MAI. În urma acelei discuții, fiecare dintre primării a cerut necesarul acoperirii subvențiilor. Am solicitat diferența de subvenție care rezultă din prețul de 380 de lei azi față de 195 de lei anul trecut prețul de producție. Am făcut o diferență între subvenția pe care ar trebui să o plătească primăria și subvenția pe care o plăteam anul trecut. Am cerut 920 de milioane de lei. Ceea ce bucureștenii trebuie să știe e că prețul pe care ei îl plătesc e stabilit prin hotărâre de consiliu general e de 164 de lei. O să vedem dacă la finele lunii modificăm și modificarea se aplică din ianuarie”, a declarat Nicușor Dan.