Nicuşor Dan aduce veşti bune bucureştenilor, dar tot este huiduit: „Am solicitat fonduri pentru a acoperi diferenţa de subvenţie la căldură” VIDEO

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a mers astăzi pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor la mai multe șantiere, susţinând la capătul acţiunii şi o conferinţă de presă.

11 nov. 2021, 13:37
Nicuşor Dan aduce veşti bune bucureştenilor, dar tot este huiduit: „Am solicitat fonduri pentru a acoperi diferenţa de subvenţie la căldură” VIDEO

Nicuşor Dan a declarat joi că a cerut de la guvern bani pentru ca o parte din subvenția pe care primăria ar trebui să o plătească pentru ca bucureștenii să nu achite tarife mai mari să fie acoperită din bani de la Guvernul României.

„A existat o solicitare ieri către toate prefecturile prin MAI. În urma acelei discuții, fiecare dintre primării a cerut necesarul acoperirii subvențiilor. Am solicitat diferența de subvenție care rezultă din prețul de 380 de lei azi față de 195 de lei anul trecut prețul de producție. Am făcut o diferență între subvenția pe care ar trebui să o plătească primăria și subvenția pe care o plăteam anul trecut. Am cerut 920 de milioane de lei. Ceea ce bucureștenii trebuie să știe e că prețul pe care ei îl plătesc e stabilit prin hotărâre de consiliu general e de 164 de lei. O să vedem dacă la finele lunii modificăm și modificarea se aplică din ianuarie”, a declarat Nicușor Dan.

În timpul conferinței de presă susţinute joi, unii bucureșteni care se aflau în autoturisme în coloană au început să-l huiduie pe edil.

”Pleacă acasă, mă!”, ”Nu ne mai minți!”, ”Ești un mare mincinos!”, sunt doar câteva din vorbele ce se pot auzi pe fundal, aruncate din mașini de bucureștenii supărați pe activitatea primarului.

Citeşte şi: Primarul Sectorului 6 vrea să-i oblige pe dezvoltatorii imobiliari să facă şcoli şi grădiniţe: „Nu mi se pare normal să planteze un bloc în câmp şi apoi să ceară la primărie utilităţi”