Gabriela Firea îi dă peste nas lui Nicușor Dan: „Am muncit 3 ani la proiect. Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanțat de Comisia Europeană”

Gabriela Firea a reacționat, joi, după ce sute de kilometri din rețeaua de termoficare a Capitalei vor fi refăcuți cu fonduri europene. "Ma bucur ca proiectul realizat de mine si echipa mea este apreciat si finantat de Comisia Europeana. Vor fi inlocuiti 212 km de conducte, unele vechi de peste 50 de ani", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

27 mai 2021, 17:46
Gabriela Firea îi dă peste nas lui Nicușor Dan: „Am muncit 3 ani la proiect. Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanțat de Comisia Europeană”

Gabriela Firea îi dă peste nas lui Nicușor Dan după ce acesta a anunţat că au fost demarate procedurile pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Capitală.

Citeşte şi: Cât ar costa, de fapt, reparațiile la rețeaua de termoficare a Capitalei. Iată investițiile care s-au făcut în ultimii 30 de ani!

„216 milioane euro din fonduri europene pentru refacerea a 212 km de conducte din București! Mă bucur că proiectul realizat de mine şi echipa mea este apreciat şi finanțat de Comisia Europeană. Vor fi inlocuiti 212 km de conducte, unele vechi de peste 50 de ani.
Am muncit 3 ani, dosarele acestui proiect umplu o camera intreaga.
Am obtinut pentru Bucuresti o finantare consistenta, de 216 milioane euro din Fondul de coeziune.
Iar astazi a fost anuntata, oficial, si aprobarea investitiei de catre Comisia Europeana”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Pericol pentru cetăţeni! Gabriela Firea: „32 de stații de metrou din cele 61 funcționale din București NU au autorizație de securitate în caz de incendiu”

Firea mai scrie că Elisa Ferreira, comisarul pentru coeziune și reforme, a declarat că „această investiție a UE în modernizarea unei infrastructuri esențiale pentru capitala României este un bun exemplu de proiect care poate îndeplini simultan obiectivele de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a cetățenilor, cât şi cele ale Pactului verde și în materie de schimbări climatice”.

„Chiar daca fostul ministru al Fondurilor Europene a tinut contractul in sertar din luna iulie 2020 pana dupa alegeri, ca sa fie semnat de noul primar, reprezentantii autoritatilor europene stiu cine a muncit si a realizat acest proiect.
Ii felicit pe toti cei implicati, profesionistii din PMB, fostul RADET, acum Termoenergetica, pt seriozitatea si implicarea lor”, a mai spus Gabriela Firea, care a completat că  speră că noul primar „va folosi acesti bani europeni corect, legal si la timp, in beneficiul bucurestenilor”.