PSD s-a răzgândit şi nu mai susţine moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR. Gabriela Firea: Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor!

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea reacţionează după criticile liderului AUR George Simion privind absența acesteia de la ședința Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului. "Nu particip la mascarade", i-a transmis Gabriela Firea.

04 sept. 2021, 12:45
PSD s-a răzgândit şi nu mai susţine moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR. Gabriela Firea: Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor!

PSD s-a răzgândit şi nu mai susţine moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR.

„Nu particip la mascarade, în general! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor! Ce întelegeri sā fac cu cei care patroneazā dezastrul din Bucuresti si din marile orase? Pentru mine si sute de mii de bucuresteni, USR-Plus si Orban înseamnă Nicusor si Clotilde!!!
Adică: dublarea si urmeaza triplarea pretului la transportul public, eliminarea subventiei pentru agentul termic – deci facturi uriase -, gunoaie, sobolani, tântari, mirosuri pestilentiale, lāsarea spitalelor fara finantare, lipsa de pregatire a scolilor pentru noul an de învātamant, abandonarea santierelor pentru construirea de poduri, pasaje, supralargiri, taierea plātilor de supravietuire pentru persoanele cu dizabilitati, blocarea tuturor investitiilor din Capitala, somaj, lovituri succesive date mediului de afaceri!
Cu cine sa ma aliez? Mofturile cui să le cred si sa le inteleg? Pe ale unora care i-au inselat si pe cei care le-au dat votul? Pe cei care isi bat joc, prin reprezentantii lor, de bucuresteni si de locuitorii marilor orase, unde “au castigat” din soft alegerile? Niciodata! Răul din politica se elimina rand pe rand!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Citeşte şi: AUR, acuzaţii dure: „Oare a cumpărat deja Cîțu primarii PSD cu banii din programul Anghel Saligny și ne îndreptăm spre o nouă alianță – USL 2?”

Senatul PSD mai spune că „textul Motiunii de cenzura al echipei social-democrate este corect, argumentat, profesionist”.

„Acesta trebuie votat! Se refera la situatia economica actuala a tarii si la scaderea nivelului de trai. Vinovati sunt toti cei de la putere, deci si cei care o fac acum pe imaculatii! Minciuna are intotdeauna picioare scurte!”, a conchis Gabriela Firea.

Citeşte şi: Dezbaterea şi votul pe moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR mai au de aşteptat. Nu a fost cvorum nici azi la şedinţa BPR. Moşteanu: Pare că USL revine în forţă

Reacţia senatorului PSD Gabriela Firea vine după ce co-preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a arătat nemulţumit de absenţa a trei reprezentanţi ai PSD de la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde ar fi trebuit stabilit calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii AUR şi USR PLUS, şi care a fost suspendată din lipsă de cvorum.

George Simion a precizat că printre cei care au lipsit de la şedinţa BPR s-au numărat parlamentarii PSD Gabriela Firea, Robert Cazanciuc, Daniel Suciu şi astfel şedinţa nu a avut cvorum.

„Au fost ca şi ieri, la ora 23,00, prezenţi doar 12 membri ai Birourilor permanente reunite. Au lipsit trei membri ai Birourilor reunire de la PSD. (…) De ce s-a întâmplat acest lucru, atât timp cât era prezenţa online? Era suficientă prezenţa online. Nu s-au prezentat. Au fost absenţe din partea PSD-ului – patru la număr – şi aseară, la ora 23,00. (…) Ce a împiedicat-o pe doamna Firea? Şi răspândesc minciuni că nu toţi parlamentarii AUR au semnat moţiunea, că erau plecaţi peste hotare. Nu era nimeni plecat, astea sunt minciuni ca să-l salveze pe domnul Cîţu. O să-l întreb pe domnul Ciolacu cine lansează minciunile astea? (…) Ăsta e un blat în toată regula, e a doua oară când se întâmplă”, a declarat Simion la Parlament.

El a anunţat că o să ia legătura cu conducerea PSD, adăugând că „i-a scris aseară” lui Marcel Ciolacu, dar acesta nu a răspuns.

„O să sunăm conducerea PSD-ului. Înţeleg că conducerea PD e formată din trei membri: domnii Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Nu vreau să cred că se poartă discuţii pe ascuns cu Klaus Iohannis şi eu nu acuz, dar oamenii vorbesc, întreabă. De ce este ţinut în funcţie Florin Cîţu, când nu mai are o majoritate parlamentară? (…) Cei de la PSD au spus că vor depune moţiunea în luna septembrie şi după aia s-au răzgândit. De ce n-au fost prezenţi acum? Nu vreau să acuz şi îndemn toţi PSD-iştii să pună presiune pe conducerea lor să scape de Florin Cîţu şi să ne scape şi de miniştrii USR-işti, că până nu pleacă Cîţu, nu pleacă nici miniştrii USR-işti”, a afirmat co-preşedintele AUR.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au fost convocate sâmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia, după ce o primă şedinţă pe această temă convocată vineri la ora 23:00, nu a întrunit cvorumul. Doar că nici sâmbătă nu a fost cvorum. Au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR. O nouă şedinţă este programată pentru luni, la 12:00.