Gabriela Firea redevine preşedinte al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte al partidului. Ea s-a certat cu un protestatar

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost validată, în unanimitate, de Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei de Bucureşti, au precizat surse politice. De asemenea, Gabriela Firea redevine, prin votul CExN, vicepreşedinte PSD la nivel naţional, au menţionat sursele citate. 

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 15:34
Gabriela Firea redevine preşedinte al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte al partidului. Ea s-a certat cu un protestatar

UPDATE „S-a terminat şedinţa de Comitet Executiv. Am revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent. A fost un vot în unanimitate în Cex pentru a reveni pe aceste poziţii”, a precizat Firea la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv, spunând că Viorica Dăncilă va face mai multe precizări în legătură cu deciziile CEx.

Ea a avut o dispută cu un protestatar, căruia i-a spus că este plătit de un candidat care s-a aflat pe lista pentru europarlamentare a unui partid politic.

______

UPDATE Potrivit surselor participante la şedinţă, Firea şi-a recuperat funcţiile de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi de vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Aceasta rămăsese fără funcţii de conducere în PSD, în octombrie 2018, după ce a luat parte la revolta anti-Dragnea. Urmează să se opereze şi alte modificări în PSD: Titus Corlăţean va deveni purtător de cuvânt al PSD, în locul Liei Olguţa Vasilescu, Rodica Nassar va devni secretar general al PSD, în locul lui Codrin Ştefănescu, iar Paul Stănescu devine preşedinte executiv al PSD.

„Noi am avut o şedinţă la PSD Bucureşti, am discutat mai multe probleme. Am discutat inclusiv despre situaţia în care se află partidul după aceste alegeri europarlamentare şi rămâne ca punctul nostru de vedere să-l prezentăm în cadrul Comitetului Executiv, unde se vor lua, fireşte, şi deciziile cele mai importante.

Noi o susţinem pe doamna Rodica Nassar pentru poziţia de secretar general al partidului. Considerăm că Bucureştiul trebuie să aibă un reprezentant în conducerea centrală a partidului şi sperăm ca şi ceilalţi din teritoriu să ne susţină această propunere”, a spus Gabriela Firea.

Firea a ajuns la ședința CEX al PSD alături de cei 6 primari de sector ai Capitalei, relațiile dintre ei fiind, din nou, bune, după certurile de la începutul anului. În noiembrie 2018, Gabriela Firea anunța că și-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar la Bucureşti, înainte de şedinţa la care se discută retragerea sprijinului politic pentru ea.