Gabriela Firea îl demolează pe Vasile Bănescu: „Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu. Iar El nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a șters pe jos cu purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, și a spus că n-a avut nicio implicare în cazul „azilelor groazei” din Ilfov.

10 iul. 2023, 09:16
Gabriela Firea îl demolează pe Vasile Bănescu: „Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu. Iar El nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima”

Reacția ministrului Familiei a venit după ce Vasile Bănescu a atacat-o pe Firea pe Facebook.

Gabriela Firea: „Toată viața mi-am dedicat-o oamenilor!”

„Toată viața mi-am dedicat-o oamenilor! Am ajutat oameni ca simplu cetățean, ca jurnalist, în orice funcție publică pe care am deținut-o și stă mărturie toată activitatea mea, toată viața mea. „Oamenii pe primul loc!” nu a fost pentru mine un simplu slogan de campanie, ci un crez. Nu am ezitat vreodată să întind o mână de ajutor și îmi cunosc sufletul sute, mii de oameni pe care i-am sprijinit în toți acești ani.

Sunt un om cu iubire și frică de Dumnezeu. Familia mea este cu iubire și frică de Dumnezeu. Nu suntem niște farisei! Credința ne-o măsoară doar Dumnezeu, iar EL nu are nume și prenume pe pământ! Dumnezeu nu are nevoie de purtători de cuvânt pentru a se exprima. Și este tragic pentru întreaga societate creștină dacă am ajuns să fim persecutați că purtăm cruci la gât, cinstim icoane și spunem „Doamne ajută”!”, a continuat ea.

Citește și EXCLUSIV Gabriela Firea le taie elanul ”reziștilor”: ”Am pregătit toate probele și mergem în instanță împotriva celor care diseminează fake news”

Vasile Bănescu a pus mai multe postări pe Facebook, fără să dea nume, în care a scris: : „Să spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism.”

„Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman, apar la tv, susţin cauze filantropice, se oferă să se sacrifice pentru binele nostru cetăţenesc şi sunt, desigur, «credincioşi». Exact după chipul şi asemănarea celui care-i inspiră: «tatăl minciunii», marele denigrator al Domnului în faţa omului, marele sabotor al Binelui, marele scamator care truchează realitatea, rânjind din spatele ei, marele clovn care-l maimuţăreşte pe Dumnezeu, dar care descinde azi elegant, îmbrăcat impecabil, vorbind retoric despre orice, promiţând marea cu sarea şi mierea cu laptele, mimând convingător situarea sa exclusiv în slujba binelui comun, invocându-L oricând ca martor pe însuşi bunul Dumnezeu, neuitând să adauge şi ceea ce a făcut el cândva pentru El”, a scris Vasile Bănescu.

Citește și Gabriela Firea, decisă să demisioneze dacă se demonstrează că este implicată în scandalul azilelor: „Îmi dau demisia de la minister, își dă și soțul meu demisia de la primărie”

Postările fac referire la ancheta procurorilor DIICOT de la centrele pentru persoanele în vârstă din județul Ilfov, unde sute de bătrâni erau ținuți în condiții greu de imaginat.