EXCLUSIV Gabriela Firea le taie elanul ”reziștilor”: ”Am pregătit toate probele și mergem în instanță împotriva celor care diseminează fake news”

Ministrul Familiei Gabriela Firea a vorbit duminică seară, în exclusivitate pentru Romania TV, despre o adevărată campanie de denigrare a sa, pornită de USR și de instituțiile de presă ”afiliate” partidului condus de Cătălin Drulă.

09 iul. 2023, 21:56
EXCLUSIV Gabriela Firea le taie elanul ”reziștilor”: ”Am pregătit toate probele și mergem în instanță împotriva celor care diseminează fake news”

Gabriela Firea a asigurat, în direct la România TV, că pe lângă ancheta demarată deja de DIICOT, se desfășoară la nivelul Executivului și o anchetă administrativă, totul pentru a se asigura că astfel de episoade cu adevărat tragice nu se vor mai repeta.

”Incep prin a spune ce am afirmat si acum cateva zile, ca regret fiecare clipa in care acele persoane au avut parte de rele tratamente. Justitia trebuie sa arate persoanele vinovate, nu exista vinovatii colective, asa cum se induce ideea prin anumite organisme de presa. Mi se pare normal sa se ia masuri de ordin administrativ.

Dar de aici si pana la a escamota aceasta situatie foarte dificila, si probabil mai sunt multe in tara, dar nu au fost de interes, pentru ca nu erau legate de un ministru. Sa contesti ca am facut toata viata mea bine, alaturi de sotul meu, sa ne zugravesti ca pe persoane fara inima, atat eu cat si sotul meu, o campanie foarte bine pusa la punct si finantata, este mult. Am vazut ca purtatorul de cuvant al BOR a iesit si a precizat ca o face in nume personal. Acum trebuie sa ne fie rusine ca purtam o cruciulita si ca jur pe Biblie? Pentru ca stiti ca am avut ministri de la USR care nu au atins Biblia.

Acum vedem subit o preocupare pentru batrani din partea USR? USR care in pandemie spuneau sa nu iasa din casa, ca aglomereaza? USR, care spunea sa nu mai mearga batranii cu transportul in comun, ca il aglomereaza? Inca o data, daca mi se gaseste orice vina, cat de mica, plec din toate functiile publice, si eu, si sotul meu, si toti de langa mine. De marti pana acum, USR cere demisia mea, in special, ei au o problema cu mine, pentru ca am spus ca voi candida la primaria Capitalei. Acum imi reprosez, dar am facut-o pentru ca am vrut sa fiu sincer cu alegatorii. Va amintiti cand o femeie a murit sfasiata de caini? Nimeni din USR nu a cerut demisia lui Nicusor Dan. Un alt copil a ramas cu sechele pe viata, pentru ca i-a cazut in cap o statuie in primaria lui Nicusor Dan.”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Nicușor Dan, după scandalul Azilelor Groazei: ”Statul nu există, legea nu există, instituțiile nu există, instituțiile de control nu există”

Ministrul Familiei spune că această campanie împotriva sa, care a culminat cu cereri din partea USR ca Firea să/și dea demisia, este orchestrată pentru că și-a anunțat candidatura la Primăria Bucureștiului.

”In paralel cu ancheta DIICOT, care este normal sa continue, exista si ancheta administrativa, si exista si aceste instante morale, domnii Drula si Banescu. Si atunci si eu trag concluzia ca au preluat momentul nefericit, pentru a indrepta ura publica impotriva mea, pentru ca am anuntat candidatura la primarie. Ei nu au cu ce sa vina in fata electoratului, pentru ca Nicusor Dan s-a vazut ca este un edil care administreaza impotriva cetatenilor.

Este in mod clar un interes politic, pentru ca in fiecare zi, prin cateva voci din USR sau din presa afiliata, hashtag rezist, care de fiecare data au diseminat minciuni. Sora mea nu a lucrat nicio secunda la vreun birou care avea grija de batrani. Sora mea munceste de multi ani in asistenta sociala, pe zona de educatie. Prietena mea nu a avut nimic de-a face cu activitatea din aceste centre, a fost doar la inceput in asociatie. Apoi de ce sotul meu nu a stiut ce se intampla? ACeste lucruri nu intra in atributiile sale, nu avea cum sa fie implicat.”, a adăugat Gabriela Firea.

Citește și: „Azilele Groazei” | Marcel Ciolacu, virulent: „Nu am niciun fel de milă pentru acești ticăloși”. Deciziile premierului PSD

Firea a fost întrebată cum ar fi acționat, dacă ar fi avut chiar și cea mai mică bănuială despre ce se petrecea în ”azilele groazei”.

”Sub cuvant de om si de onoare, daca as fi stiut nu ca este abuzat, doar ca este neglijat, nu aveam decat sa actionez. Eu toata viata am ajutat oaenii, nu aveam cu sa stiu eu asa ceva si sa tac. M-am ocupat de toate serviciile sociale cand eram primar, iar USR vota impotriva acestor proiecte si spuneau ca sunt pomeni.”, a mai spus aceasta.

În finalul intervenției sale telefonice în direct, Gabriela Firea a anunțat că este pregătită să cheme în justiție orice instituție de presă sau persoană care îi denigrează numele și care răspândește știri false despre persoana sa sau a familiei sale.

”Am pregatit toate probele si vom actiona in instanta, atat eu cat si familia mea, toate acele televiziuni si publicatii care au diseminat fake news, ca sora mea a lucrat in acele azile, la fel si prietena mea, sau ca eu ar trebui sa imi dau demisia. Trebuie sa mergem in justitie, pentru ca stiti ca acum cateva luni se spunea ca deschid drumul traficului de copii din Romania, acum spun ca fac rau batranilor, apoi cine stie ce alte astfel de campanii vor mai inventa.”, a încheiat Ministrul Familiei.

Citește și: Streinu Cercel și parlamentarii PNL, proiect de lege pentru ca absolvenții care nu iau examenul de rezidențiat se pot angaja în cabinetele școlare