Gabriela Firea îl pune la zid pe „NIMICuşor” Dan pentru contractul de achiziţie a 100 de tramvaie: „Contractul era lăsat la cheie de mine, va plăti cu 145 de milioane de lei mai mult, din banii bucureştenilor”

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a reacţionat după ce primarul Capitalei a anunţat marţi că a finalizat un contract pentru achiziţia a 100 de tramvaie, costul fiind de aproximativ 200 de milioane de euro.

14 mai 2021, 15:40
Gabriela Firea îl pune la zid pe „NIMICuşor” Dan pentru contractul de achiziţie a 100 de tramvaie: „Contractul era lăsat la cheie de mine, va plăti cu 145 de milioane de lei mai mult, din banii bucureştenilor”

Gabriela Firea susține că achiziţia respectivă era negociată încă din mandatul ei, iar Nicuşor Dan a negociat cu altă firmă producătoare, care a oferit un preţ mai ridicat, astfel că valoarea întregului contract va fi mai mare cu 145 de milioane de lei. Fostul primar susţine că actualul edil a minţit când a afirmat că întregul cost va fi acoperit din fonduri europene, precizând că, în mod sigur, diferenţa de preţ va trebui acoperită din bugetul primăriei.

„Fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni! Așa a fost și conferința de presă în care s-a lăudat cu semnarea contractului pentru 100 tramvaie, contract pe care eu l-am semnat pe date de 19 OCTOMBRIE 2020, ADICA ACUM ȘAPTE LUNI! Și pentru care am muncit eu și echipa mea.

Suntem in luna mai 2021, ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal!

Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei.

Gabriela Firea: „Lui Plicuşor i-au trebuit 7 luni ca să semneze un contract lăsat la cheie”

Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?

NIMICușor minte și când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obținute de mine și de echipa mea pentru acest contract. Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureștenilor.

Aștept cu interes și opinia Comisiei Europene pe acest subiect…

OK, majorăm prețul, dar a obținut Plicușor vreun avantaj pentru bucureșteni în urma negocierii? Vin mai repede tramvaiele?

Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor. Indiferent de aberațiile lui Plicușor, derularea și finalizarea unei licitații publice în România sunt procese greoaie, care durează ani întregi.

Iar dacă nu te interesează binele oamenilor, ci doar interesele personale, chiar mai mult. În fond, lui Plicușor i-au trebuit 7 luni doar să semneze un contract lăsat la cheie…”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ghinea, despre negocierile pentru PNRR: „Nu ni s-a cerut implicit, nici nu ne-am angajat să mărim taxe şi impozite”


loading...
Partenerii noștri