Gabriela Firea: În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe

În București există în continuare un deficit de locuri în creșe și în grădinițe, a declarat marți primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

21 nov. 2017, 10:51
Gabriela Firea: În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe

„Nu doar în Sectorul 2, ci în general în București există în continuare un deficit de locuri în creșe și în grădinițe și ne-am dori să acoperim acest deficit, iar acolo unde în creșe și grădinițe sunt mai mulți copii într-o grupă decât ar fi ideal, ne dorim (…) să aibă un număr adecvat de copii, astfel încât educatorii să se poată ocupa cât mai bine de fiecare copil în parte”, a spus Firea, prezentă la deschiderea creșei nr. 131 „Teiul Doamnei”.

Ea a arătat că în cazul creșei nr. 131 costul total al reabilitării, igienizării și dotării a fost în jur de 100.000 de euro, iar la această sumă s-a adăugat și contribuția Sectorului 2 care a suportat cheltuielile pentru bucătărie.

„Aici în sectorul 2, în cartierul Teiul Doamnei, această creșă s-a inaugurat într-o clădire a unei foste grădinițe, care nu mai era întrebuințată de circa doi ani de zile, pentru că nu mai fuseseră solicitări din partea părinților. Era păcat ca acest spațiu să nu fie folosit, să i se dea o întrebuințare necesară, de aceea pe parcursul verii s-au făcut lucrări de reabilitare, lucrări de igienizare și, de asemenea, de dotare a întregului imobil, astfel încât să poată fi primiți 70 de copii la creșă, copii între 0 și 3 ani”, a explicat Firea.

Potrivit Agerpres, primarul Mihai Toader a adăugat că ar mai fi nevoie de încă trei creșe pe raza sectorului 2, pentru a fi acoperite nevoile cetățenilor.

„Aceasta este a treia creșă (din Sectorul 2 — n.r.), avem un număr de 355 de locuri, după opinia noastră ar mai fi nevoie de încă vreo trei creșe, un număr în jur de 750 de locuri să avem și sper să le realizăm în cel mai scurt timp”, a declarat Mihai Toader.