Gabriela Firea: Iohannis minte cu privire la taxe. El le va crește, noi le-am scăzut!

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îi reproşează lui Klaus Iohannis că minte cu privire la taxele pe care le vor avea românii de plătit. 

RomaniaTV.net
27 oct. 2014, 12:04
Gabriela Firea: Iohannis minte cu privire la taxe. El le va crește, noi le-am scăzut!

„Klaus Werner Iohannis a spus ieri într-o conferință de presă că în 2015 vor crește taxele. Acest lucru este valabil doar dacă românii vor avea ghinion și candidatul ACL va câștiga alegerile prezidențiale, pentru că el este cel care a venit în fața electoratului cu un program economic care lasă o gaură de 6 miliarde de euro în buget, gaură care poate fi acoperită doar prin creșteri de taxe și impozite sau prin tăierea pensiilor și a salariilor. Mai mult, domnul Iohannis cu gura sa a zis de nenumărate ori că va câștiga alegerile prezidențiale și va înlocui actualul guvern. Dacă este atât de sigur că va câștiga, atunci lucrurile sunt clare: ieri, în cadrul conferinței de presă, Iohannis i-a avertizat pe români că dacă îl vor vota, le va mări taxele.

În încercarea de a ataca PSD printr-o minciună sfruntată, Iohannis a făcut o nouă gafă și și-a dat de gol planul pentru 2015: taxe și impozite mai mari. Mai grav este că prin aceste minciuni la adresa actualului guvern, riscăm ca încrederea investitorilor și a oamenilor de afaceri să fie afectată, încredere pe care cu greu am reușit să o recâștigăm după dezastrul guvernărilor PDL.

În ceea ce privește viziunea actualului guvern asupra noului Cod Fiscal, taxele și impozitele la care a făcut referire domnul Iohannis nu vor fi modificate, sau cu siguranță nu vor crește! De altfel, premierul Victor Ponta a fost foarte clar și a spus că taxele vor continua să scadă. Victor Ponta a vorbit despre faptul că reducerea TVA la pâine este un succes și că măsura va fi extinsă și pentru legume, fructe și carne, deoarece avem spațiul bugetar necesar în 2015. De asemenea, acciza la pălincă va fi eliminată, chiar dacă ne vom confrunta juridic cu Comisia Europeană. Mai mult, cel puțin până în 2016 vom guverna pe baza programului USL, care prevede păstrarea cotei unice și reducerea CAS.

Practic, prin dezvăluirile făcute ieri, Iohannis și-a dat cu stângu-n dreptul. Așadar, românii trebuie să considere declarațiile domnului Iohannis de ieri ca pe o mărturisire: dacă va câștiga alegerile prezidențiale iar ACL va ajunge la guvernare, impozitul pe teren va crește de opt ori, iar cele pe construcții și automobile de câte trei ori. Sper ca domnul Iohannis să aibă astfel de puseuri de sinceritate și în cazul celor 6 sau 7 case”, a declarat Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al PSD.