Gabriela Firea îşi face Direcţie de Integritate pentru combaterea corupţiei în Primăria Capitalei. Cine este vizat

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îşi face Direcţie de Integritate în Primăria Municipiului Bucureşti (PMB). Noua Direcţie se va ocupa de prevenirea şi combaterea abuzurilor profesionale şi corupţiei şi asigurarea integrităţii în cadrul instituţiilor subordonate municipalităţii. Proiectul urmează să fie supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), miercuri 21 septembrie 2016. 

20 sept. 2016, 08:55
Gabriela Firea îşi face Direcţie de Integritate pentru combaterea corupţiei în Primăria Capitalei. Cine este vizat

Înfiinţarea unui organism de integritate la nivelul PMB derivă din importanţa consolidării sistemului administrativ al PMB împotriva abuzurilor profesionale şi corupţiei, în vederea menţinerii integrităţii şi are la bază legislaţia cât şi necesitatea asigurării unei conduite profesionale etice, legale, morale în serviciul public, explică primarul general Gabriela Firea, în expunerea de motive a proiectului privind înfiinţarea Direcţiei de Integritate din cadrul PMB pe care o va coordona personal.

„Scopul principal al activităţii acestei structuri constă în cultivarea integrităţii publice şi a climatului de zero toleranţă la corupţie/abuzuri în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti prin creşterea încrederii societăţii în faptul că funcţionarii publici îşi îndeplinesc misiunea în conformitate cu interesul public, inclusiv în procesul de interacţiune cu sectorul privat, prin reglementarea măsurilor obligatorii de asigurare şi consolidare a integrităţii instituţionale şi profesionale, prin încurajarea denunţării manifestărilor de corupţie de către funcţionarii publici, precum şi asigurarea protecţiei lor împotriva răzbunărilor, identificarea şi înlăturarea riscurilor de corupţie în cadrul Primăriei Capitalei, sancţionarea funcţionarilor publici pentru manifestări de corupţie/abuzuri pe de o parte şi a conducătorilor funcţionarilor publici pentru lipsa de integritate instituţională şi profesională, pe de altă parte”, se menţionează în proiectul propus de Gabriela Firea şi care urmează să fie supus votului CGMB în şedinţa de miercuri, 21 septembrie 2016.  

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea ameninţă cu demisia: Prefer să plec dacă voi observa că sistemul e mai tare ca mine

Structura organizatorică, numărul total de posturi, precum şi statutul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei de Integritate din Primăria Capitalei vor fi stabilite în 60 de zile de la adoptarea Hotărârii privind înfiinţarea noii direcţii. 

Alte proiecte ce urmează să fie analizate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, miercuri 21 septembrie 2016, vizează: 

Transport GRATUIT pe RATB pentru copii când merg la teatru, circ, operă sau muzeu. În ce condiţii se acordă

O nouă metodă de combatere a poluării în România. Soluţii anti-praf cu alge marine. Unde va fi implementat proiectul

O nouă parcare subterană de aproape 1.000 de locuri, în centrul Capitalei. Zona de la suprafaţa va fi exclusiv pietonală

LISTA traseelor noi pentru biciclişti pe 42 de străzi din Capitală. Cât costă proiectul şi când va fi realizat