Gabriela Firea: „Ar trebui anulate alegerile. Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS”

Gabriela Firea, primarul general în funcţie, a făcut, duminică seară, la România TV noi dezvăluiri despre ceea ce numeşte "furtul înregistrat la vot în Bucureşti". Edilul susţine că a primit "informaţii, nu numai de la sectorul 1, ci şi de la celelalte sectoare" că ar fi fost înregistrate "foarte multe erori semnalate".

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 17:34
Gabriela Firea: „Ar trebui anulate alegerile. Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS”

„Eu am ştiut că câştig  alegeri ca senator şi ca primar şi ştiu să şi pierd cu demnitate şi fruntea sus. În ciuda furtului masiv, diferenţa nu este foarte mare între mine şi cel care teoretic a câştigat.

Cetăţenii trebuie să ştie adevărul, chiar dacă parcursul meu politic a fost deviat de furtul înregistrat la vot în Bucureşti. Din respect pentru bucureşteni, trebuie să se afle adevărul. Dacă nu, întotdeauna va fi o pată”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Primarul general în funcţine a precizat că au fost semnate numeroase erori.

„Ne vin tot mai multe informaţii, nu numai de la sectorul 1, ci şi de la celelalte sectoare. S-au verificat toate copiile proceselor verbale de la secţiile de votare din muncipiul Bucureşti după noaptea alegerilor.

Sunt foarte multe erori semnalate. Procese verbale semnate în alb şi care au fost completate ulterior de şefii secţiilor – membrii PNL.

De asemenea, procese verbal modificate au fost scrise cu pixul şi ulterior îngroşate cu carioce, modificări de sute de voturi între ceea ce figura pe procesul verbal la o secţie şi la aceeaşi secţie ce apărea pe site-ul AEP”, a menţionat Firea.

Cifre modificate şi clone de soft la alegerile locale?

„De la avocații ce lucrează acum pentru aflarea adevărului aflăm că au fost clone ale softului ce au făcut posibil ca persoane bine înșurubate. să modifice cifre pentru primar general și pentru primari de sectoare.

Cui folosește acest furt? E simplu. Actualei puteri politice care a vrut și președinția, și Capitala, şi Primăriile.

Noi am depus mai multe plângeri, iar cei ce știu ar trebui să spună tot ceea ce cunosc. Acum le este frică, intervine teama”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea: „La parlamentare vor dori să fure şi mai mult”

„Nu vom şti niciodată ce s-a întâmplat în mod real. Rămâne să considerăm că în România nu se mai pot organiza alegeri liberi. Rămânem să fim îngrijoraţi pentru ceea ce va întâmpla la alegerile palrmantare. Acesta a fost doar un exerciţiu. Acum un fel de repetiţie cu costume.

La parlamentare vor dori să fure şi mai mult astfel încât să-şi asigure prin fraudă o majoritate prin fraudă”. a spus Gabriela Firea.

Firea susţine că ar exista nereguli în mai multe sectoare din Capitală. „S-a dat tonul furtului”

„Cifrele din exit poll au fost date pentru a crea sentimentul că alegerile au fost câştigate la o diferenţă mare de candidaţii dreptei. Atunci, cu aşa zis avantaj care nu s-a dovedit nici aşa, cu aceste fraude.

S-a dat tonul furtului, dar să ştiti că nu numai la sectorul 1. Au venit colegii de la sectoare să ne spună că au filmări şi martori care spun că în acea noapte pe la secţiile de votare s-au perindat maşini personale. cu persoane care veneau cu rucsaci sau cu saci, intrau în secţii şi făceau nişte schimburi.

Toate aceste mărturii vor trebui duse la organele de cercetare şi să ne spună de ce, sub privirea blândă şi complice unori, care aveau responsabilitatea să păzească acele secţii”, a afirmat primarul general în funcţie.

România TV a prezentat noi imagini de la BES 1

Avocatul primarului Dan Tudorache, Mihai Drăgan, a intervenit în direct la România TV şi a anunţat că au fost identificate persoanele din imaginile surprinse de camerele de supraveghere:

„Sunt membrii USR, cu o singură excepţie. Membrii USR sunt Remus Şerban, Oana Iacob, Georgiana Aspru, Radu Stanciu şi înţeleg că mai este un membru al PLUS – Georgian Radu”, a spus avocatul primarului Dan Tudorache

„Dacă era cineva de la PSD, era lumea în stradă. Fiind de la USR-PLUS, nu iese nimeni în stradă. Ne-am obişnuit. Dacă fură ei e bine”, a reacţionat Gabriela Firea.

„Acest vot în sectorul 1 trebuie reluat. Am informaţii că şi în alte părţi s-a întâmplat la fel”, a completat avocatul Mihai Drăgan.

Firea cere anularea alegerilor

„Vrem ca din acest moment să le arătăm românilor că nu contează cine votează, ci contează cine organizează alegerile şi numără, ca pe timpuri apuse şi despre care nu credeam că se vor mai întoarce niciodată.

Solicităm o expertiză independentă europeană pentru softul STS care a fost folosit de AEP. Practic, STS a asigurat suportul tehnic-logistic, dar AEP-ul a fost cel care a folosit softul din punt de vedere al organizării şi numărării buletinelor de vot.

Dacă s-ar accepta să vină un expert internaţional să verifice softul, să verifice acest neconcordanţe între procesele verbale de la secţiile de votare şi ce este pe site-ul AEP, să vadă imaginile.

Cred că ar trebui anulate alegerile nu doar în Bucureşti şi în alte zone”, a spus Firea, la România TV.

Edilul Capitalei a vorbit că a aflat despre numeroase nereguli.

„Vorbesc despre coduri QR lipite efectiv peste alte coduri, vizibil cu ochiul liber. Vorbesc despre o fraudă grosolană cu falsuri grosolane”, a afirmat Firea.

Primarul general în funcţie a mai susținut că s-ar fi folosit un soft clonă la alegerile locale din Sectorul 1.

„Nu știm din ce motiv câteva ore tabletele STS nu mai funcționau. Nu știm dacă vorbim de defecțiuni intenționate. Dacă s-a intervenit la ele”, a mai menţionat Firea.

Firea a mai susținut că „dacă mai avem democrație da, se vor anula alegerile locale, și se vor relua odată cu cele parlamentare”.

Gabriela Firea îi răspunde lui Florin Cîţu, după controlul la Primăria Capitalei

„Domnul Cîțu știa în ce probleme suntem. I-am explicat ce probleme aveam cu transportul, cu termoficarea. Acum iese dumnealui, știți e situație financiară grea la București.

Da, ca la Guvern. Ei nu ne-au lăsat să ne împrumutăm nici macar de la bănci private. Darămite de la trezorerie cu dobanda mica. Au dus deliberat în colaps bugetul Capitalei”, a acuzat primarul general în funcţie.

Firea: „Bucureştenii cred că alegerile au fost fraudate”

„70 la sută dintre bucureşteni cred că alegerile au fost fraudate. Acest lucru ar trebui să dea de gândit tututor celor care vor ancheta practic dovezile transmise de noi. Nu pot ei fura cât pot eu munci”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea critică fosta conducere din PSD

„Mi se spune de foarte multe ori că am pierdut câteva procente şi pentru că, din nefericire, din cauza fostei conduceri a PSD, bucureştenii şi cetăţenii din oraşele mari ale ţării nu mai iubesc această formaţiune politică şi am pierdut pentru că nu am candidat independent şi am candidat sub culorile PSD. Nu din cauza actualei conduceri, ci din cauza fostei conduceri”, a explicat Firea.

Firea, atac la adresa lui Ponta: „Îmi miroase PSD şi dau în PSD. Nu voi face aceast lucru”

Primarul general în funcţie a afirmat că „nu va trăda niciodată”.

 

„Eu nu voi trăda niciodată. Sunt un om vertical. Nu sunt un traseist. Sau am fost senator şi primar PSD şi gen domnul Ponta îmi miroase PSD şi dau în PSD. Nu voi face aceast lucru.

 

Românii aprecizează mai mult oamenii cu onaore şi cu coloană vertebrală. Trebuie să fii alături de framilia ta politică şi al bine şi la rău”, a menţionat edilul Capitalei.

Firea: „Voi deschide lista PSD la Senatul României”

Gabriela Firea a explicat că vrea să participe la modernizarea PSD.

„Vreau să particip la înnoirea partidului, la modernizarea sa. N-aş spune reformare că deja acest cuvânt ar fost interpretat în fel şi chip. Să nu mai fim de acord ca partidul să susţină teme false.

Rămân alături de colegii mei social-democraţi. Nu vizez o candidatură independentă pentru că dacă voi candida independent nu voi putea să promovez niciun proiect politic în Parlament pentru că nu voi avea voturi, nu voi avea susţinere.

Merg la Senat. Voi deschide lista PSD la Senatul României. Sunt convinsă că acolo voi propune colegilor mei şi ei mă vor susţine. Dorinţa noastră este ca viaţa românilor să fie mai bună”, a menţionat Firea.

Firea a vorbit despre cel mai mare regret. „Îmi este milă de cei care vor suferi din cauza acestor fraude”

„Regretul este că vor suferi bucureştenii. Nu se va întâmpla nimic mai bun. Aş vrea să se întâmple, dar nu se vor întâmpla şi îmi este milă de cei care vor suferi din cauza acestor fraude.

Îmi pare rău de oamenii foarte buni din Primărie care şi-au sacrificat sănătatea şi familie. Pentru că au lucrat cu mine vor fi probabil daţi afară, vor fi parte a unor abuzuri inimaginabile”, a menţionat Gabriela Firea.


Victor Ponta demască fraudarea voturilor. Cum a fost posibilă anularea a 700 de mii de voturi. Declaraţii de ultim moment