Gabriela Firea: „Lăsăm de la noi orgoliul învingătorului şi venim cu propunerea unui guvern de uniune naţională. Suntem deschişi la dialog cu toate partidele care au intrat în Parlament”

Fostul primar general Gabriela Firea a declarat, la România TV, că preşedintele Iohannis nu a respins propunerea de premier a PSD, medicul Alexandru Rafila, dar dacă o va face, PSD va veni cu o a doua propunere, o formulă de guvern de uniune naţională. În această situaţie, fostul edil a declarat că PSD este dispus la discuţii cu orice partid politic care a intrat în Parlament.

14 dec. 2020, 20:59
Gabriela Firea: „Lăsăm de la noi orgoliul învingătorului şi venim cu propunerea unui guvern de uniune naţională. Suntem deschişi la dialog cu toate partidele care au intrat în Parlament”
Gabriela Firea guvern de uniune naţională

Gabriela Firea a declarat că preşedintele Iohannis nu a respins propunerea de premier a PSD, considerând-o una „cât se poate de onorabilă”. Aceasta a făcut referire la un sondaj recent care arată că 60% dintre cetăţeni consideră că medcul Rafila este cel mai potrivit pentru a conduce Guvernul.

Preşedintele a spus că propunerea noastră e una cât se poate de onorabilă, nu a existat o respingere a propunerii […] În ultimele ore, a apărut un sondaj care arată că mai mult de 60% dintre români consideră că soluţia lansată de PSD pentru prim.ministru e foarte bună, avînd în vedere că e vorba de un medic foarte bine pregătit, recunoscut pe plan internaţional, care ar şti din prima clipă ce e de făcut„, a spus Gabriela Firea în emisiunea Andreei Creţulescu.

Gabriela Firea: „Soluţia noastra arată respect pentru cetăţeni”

Politicianul a adăugat că, în cazul în acre această propunere nu va fi acceptată, PSD vine cu o a doua variantă, aceea a guvernului de uniune naţională, care să cuprindă reprezentanţi ai partidelor intrate în Parlament.

Citeste si Marcel Ciolacu face anunţurile momentului la România TV, după consultările cu Iohannis

Noi am venit cu o soluţie care arată respect pentru cetăţeni, dar este şi o dovadă a faptului că suntem dispuşi la compromis. Lăsăm de la noi orgoliul învingătorului, ambiţiile şi ne deschidem unei formule de guvernare de uniune naţională, care să cuprindă reprezentanţi ai tuturor partidelor politice intrate acum în Parlament, prim-ministrul să fie din partea partidului câştigător, ca şi portofoliile de la Finanţe, Muncă şi protecţie socială, Educaţie. dacă se va accepta această formulă, suntem deschişi la dialog cu toate partidele. E un gest de mare responsabilitate pe care-l dovedim. Avem deja criză sanitară, criză economică, nu este cazul să se suprapună şi o criză politică„, a conchis fostul primar general.

Paul Stănescu: „Preşedintele ne-a felicitat de trei ori”

La rândul său, secretarul general PSD, Paul Stănescu, a declarat, la Antena 3, că la consultările de la Cotroceni social-democrații au fost felicitați de trei ori de șeful statului pentru câștigarea alegerilor parlamentare.

De trei ori ne-a felicitat ca am castigat alegerile si ne-a zis ca Alexandru Rafila este o optiune onorabila”, a spus Stănescu. „E foarte complicat ca aceasta formula de dreapta sa conduca, vedem acum ciolaniada perdantilor (…) va dau scris, daca mai ramane Florin Citu, in 6 luni de zile ii vor lua romanii cu pietre”, este de părere Stănescu.