Gabriela Firea: Liberalii au început ceremoniile pentru propria înmormântare politică

Senatoarea PSD Gabriela Firea critică gestul liberalilor de a aduce o coroană mortuară în şedinţa Senatului în care se rediscuta legea privind reducerea CAS şi precizează că majoritatea parlamentară este preocupată să îşi respecte angajamentele asumate în faţa alegătorilor în 2012.

26 aug. 2014, 07:09
Gabriela Firea: Liberalii au început ceremoniile pentru propria înmormântare politică

‘În timp ce liberalii umblă cu coroane de flori, marcând parcă înmormântarea politică a gloriosului partid al Brătienilor, noi ne străduim să ne ţinem promisiunile pe care le-am făcut împreună cu ei, în 2012, milioanelor de români şi să luăm măsuri ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Aceasta este diferenţa dintre un mod de a face politică bazat pe responsabilitate faţă de cetăţean şi unul bazat pe efecte melodramatice şi demagogie’, spune Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES.

Gabriela Firea reaminteşte, în acest context, cazul lui Adrian Sobaru, electricianul TVR care s-a aruncat de la balconul sălii de şedinţe a plenului Camerei Deputaţilor.

De când au trădat votul românilor din 2012, aliindu-se cu cei împotriva cărora au luptat pe viaţă şi pe moarte, liberalii au prins gustul alegoriilor. Numai că este un gust îndoielnic! Să vii să oferi, în acelaşi Parlament unde un om a vrut să-şi pună capăt zilelor exasperat de politicile criminale ale guvernului PDL, o coroană mortuară celor care au reparat nedreptăţile acelui regim este fie o dovadă de ticăloşie, fie de infantilism politic. Acel om se numeşte Adrian Sobaru’, adaugă senatoarea PSD.

Potrivit acesteia, numele lui Adrian Sobaru este unul pe care ‘cei din PNL îl cunoşteau foarte bine în 2012, după cum cunoşteau şi numele pensionarilor ajunşi la capătul puterilor, storşi de ultima frântură de viaţă de un regim criminal’.

‘Acum i-au uitat pe toţi aceştia, ba chiar mai mult, au început să aprobe, din ce în ce mai explicit, măsurile de austeritate luate de guvernul Boc‘, susţine Firea.

Ea le recomandă, totodată, liberalilor să ‘îşi toarne nenumărate găleţi de cenuşă în cap’, unii pentru ‘trădarea votului din 2012’, iar ceilalţi pentru ‘toate nedreptăţile pe care le-au făcut românilor în cei trei ani cât au condus destinele acestei ţări’.

Senatul a adoptat, luni, în forma trimisă iniţial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului, formulată în luna iulie de preşedintele României. După votul din Senat, şi Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe pe acest subiect.

În timpul şedinţei, senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a aşezat lângă fotoliul ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu, o coroană funerară pe care scria ‘Sincere condoleanţe. Economia României’.