Gabriela Firea, măsuri de urgenţă în Capitală: Urmează o noapte grea cu ninsori. Am activat punctele fixe cu utilajele de deszăpezire

Primarul Gabriela Firea a luat măsuri urgente în Capitală pentru ca toate lucrurile să funcţioneze normal, chiar şi în condiţiie în care în următoarele ore se anunţă ninsoare abundentă. Aproape 700 de utilaje vor ieşi pe stradă pentru a curăţa zăpada.

10 ian. 2017, 21:23
Gabriela Firea, măsuri de urgenţă în Capitală: Urmează o noapte grea cu ninsori. Am activat punctele fixe cu utilajele de deszăpezire

Meteorologii au emis marţi seară o avertizare tip COD GALBEN de ger, valabilă în întreaga ţară până joi dimineaţă. Administrația Bucureștiului este pregătită să acționeze cu 700 de utilaje pentru a limita efectele ninsorii abundente, a anunțat primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, marți seara, la Comandamentul de iarnă.

„Urmează o noapte destul de grea cu ninsori abundente. Suntem pregătiţi să facem faţa şi celui de-al doilea val de zăpadă. Am activat puntele fixe cu utilajele de deszăpezire. Acum o oră s-a început tratamentul preventiv antiderapant. În momentul în care stratul de zăpadă va avea 1-2 cm va începe pluguirea. În jurul orei 02.00 va începe un nou tratament preventiv antiderapant, iar în jurul orei 04.00 dimineaţa se va începe pluirea din nou ca la 6 dimineaţa să fie o circulaţie normală. Numarul nostru gratuit de telefon este in functiune: 0800 800 868”, a spus Gabriela Firea.

Edilul general a precizat că sunt aproape 700 de utilaje în funcțiune și că au fost activate punctele fixe cu utilaje de deszăpezire. De asemenea, s-a început tratamentul cu material antiderapant, care va fi reluat pe parcursul nopții și, de asemenea, se va face de mai multe ori pluguirea zăpezii.

Primarul general al Capitalei a mai spus că mijloacele de transport în comun ale RATB au fost suplimentate și a adresat un apel către bucureșteni să nu iasă cu mașinile personale pentru a permite astfel deszăpezirea străzilor.

Gabriela Firea a subliniat că se intervine cu prioritate la degajarea de zăpadă a zonelor în care sunt școli, spitale și instituții publice.

COD GALBEN. În intervalul 10 ianuarie, ora 21.00 – 12 ianuarie, ora 10.00 vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

În paralel, în mai multe judeţe din ţară sunt în vigoare coduri GALBEN şi PORTOCALIU de ninsori şi viscol.

Citeşte şi Prăpăd în ţară din cauza zăpezii viscolite. Drumuri închise, oameni blocaţi în nămeţi şi trenuri anulate

În intervalul 10 ianuarie, ora 23 – 11 ianuarie, ora 15. CODUL PORTOCALIU de viscol şi polei este valabil pentru estul ţării, vizând judeţele Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi şi jumătăţile estice ale judeţelor Buzău şi Vrancea.

Citeşte şi Cea mai geroasă noapte din această iarnă în Capitală şi în mai multe oraşe: minus 32 de grade la Întorsura Buzăului

Pentru Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Bacău, Iaşi, Vaslui, Prahova, Teleormanşi jumătăţile vestice ale judeţelor Buzău şi Vrancea este în vigoare o atenţionare COD GALBEN de polei şi viscol.

În noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m„, avertizează meteorologii.â

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Cum va fi vremea în perioada următoare şi unde va mai ninge

COD PORTOCALIU de viscol şi polei, valabil între 10 ianuarie, ora 23 şi 11 ianuarie, ora 15:

COD PORTOCALIU de ger, emis luni de ANM:


loading...
Partenerii noștri