Gabriela Firea, mesaj de 1 decembrie: ”Iartă-ne, patrie, pentru ce ti-am gresit”

Prim-vicepreședintele PSD a transmis un mesaj pe Facebook cu ocazia Zilei Naționale a României. Gabriela Firea susține că dragostea de țară rămâne neschimbată, precum dragostea de mamă.

01 dec. 2020, 11:28
Gabriela Firea, mesaj de 1 decembrie: ”Iartă-ne, patrie, pentru ce ti-am gresit”

Gabriela Firea a postat un videoclip în care este alături de soțul său și de cei doi copii, cu ocazia căruia aceștia transmit ”la mulți ani” românilor și României.

Citește și: Ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României. Președintele Iohannis decorează personalități din domeniul medical care au contribuit la gestionarea pandemiei

”Cu fiecare bātaie a inimii si fiecare respiratie, în zile fericite sau în tristeti împovārātoare, dragostea de tarā ne rāmâne neschimbatā, precum dragostea de mamā. Azi, de ziua ta, iartā-ne, patrie, pentru ce ti-am gresit! Sā fii demnā, mândrā de fiii tāi si respectatā în lume! La anul sā te putem sārbātori cum o fāceam odinioarā si cum meriti! Fārā restrictii, fārā poveri! La multi ani, România! La multi ani, dragi români!” , este mesajul Gabrielei Firea pe Facebook.

Astăzi, de Ziua Națională a României, o ceremonie oficială în format restrâns, la care vor participa președintele Iohannis, premierul, membri ai Guvernului și alte oficialități, are loc în Piața Arcului de Triumf din Capitală.

Evenimentul nu este deschis publicului. După-amiază, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis decorează personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Gabriela Firea: Este foarte scump să te testezi de COVID din banii proprii

Prim-vicepreședintele PSD a spus, vineri seară, că este foarte scump ca românii să se testeze pentru coronavirus din banii proprii. Fostul primar al Capitalei a precizat că statul testează doar acele persoane care prezintă semne de infectare foarte grave.

Gabriela Firea susţine că, deşi autorităţile spun că nu există cerere de testare pentru coronavirus, foarte mulţi români se testează din banii proprii.

„Este foarte scump sa te testezi din banii proprii. Doar daca ai semne de infectare foarte grave te poţi duce sa te testezi gratis. În rest toti cei care vor sa se testeze la cerere trebuie sa platească. Sunt zone in care oamenii nu-si permit sa se testeze. Sunt caszuri care ajung destul de grav la spital pentru ca nu au fost depistate la timp.

Ca sa iei un tratatemnt la timp trebuie sa stii ca esti infectat”, a spus Gabriela Firea la Romania Tv.