Gabriela Firea, mesaj de 8 martie pentru femei: „Mă gândesc şi la femeile pe care nu le cunosc, dar care trec printr-o perioadă grea”

Senatorul PSD de București, Gabriela Firea, a transmis luni un mesaj pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor, fostul primar spunând că se gândeşte la toate femeile

08 mart. 2021, 20:00
Gabriela Firea, mesaj de 8 martie pentru femei: „Mă gândesc şi la femeile pe care nu le cunosc, dar care trec printr-o perioadă grea”

Gabriela Firea nu a scăpat ocazia să atace şi cu această ocazie guvernul Cîţu, despre care a scris în  mesaj că a adoptat cele mai „firave” măsuri de stimulare a economiei, lucru ce duce la nesiguranţa multor locuri de muncă.

„De Ziua Internațională a Femeilor, mă gândesc cu drag la toate mamele, bunicile, surorile, prietenele, colegele noastre, dar și la cele pe care nu le cunosc personal dar care sunt acum într-o perioadă grea”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

„Pentru că și-au pierdut locul de muncă sau sunt temătoare în legătură cu viitorul lor profesional, din cauza lipsei de susținere a mediului de afaceri – cel care creează locuri de muncă și achita impozite la stat -, de către actualii guvernanți.

Din păcate, măsurile de stimulare a economiei de la noi sunt cele mai firave, din întreagă Europa. Suntem pe un loc codaș și la acest capitol. Doar 1% din împrumuturile anului de pandemie a fost îndreptat spre acțiuni care să salveze economia și, deci, locurile de muncă.

Am transmis o interpelare pe această tema gravă, de la tribună Senatului, către primul ministru și ministrul economiei. Poate se trezesc măcar în al 12-lea ceas!” a mai precizat senatoarea.

Gabriela Firea acuză poluarea din capitală: „Parcă niciodată n-a fost aşa”

Gabriela Firea îi alertează pe bucureșteni în ceea ce privește poluarea din Capitală şi cere explicaţii publice din partea Ministrului Mediului, dar şi primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Gabriela Firea a dezvăluit că bucureștenii respiră „otrăvuri” și că, în tot acest timp primarul Capitalei, Nicușor Dan, are alte preocupări.

„În această dimineață, Capitala a fost roșie! Majoritatea senzorilor care monitorizează calitatea aerului, atât la stațiile statului cât și la cele private, au înregistrat valori extrem de ridicate. Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!

Nici măcar anul trecut, când poluarea era un principal atac la adresa mea și a echipei mele.

Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă?

Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează?

De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă?”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe Facebook.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Majoritatea PSD din Parlamentul trecut pur şi simplu a ignorat o serie de atribuţii şi noi trebuie să le readucem la zi”