Gabriela Firea: Ministrul Sănătății poate îi dă un telefon noului primar, care a anunțat inconștient că închide spitalul modular din Pipera

Gabriela Firea a declarat că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu a făcut nimic de când a fost ales, nu a pornit niciun proiect și nici nu a continuat proiectele deja începute.

30 ian. 2021, 23:37
Gabriela Firea: Ministrul Sănătății poate îi dă un telefon noului primar, care a anunțat inconștient că închide spitalul modular din Pipera

De asemenea, Gabriela Firea a i-a transmis lui Vlad Voiculescu, care a spus că supra-aglomerarea din spitale e un real pericol, să-l sune și pe noul primar general care a anunțat inconștient” că închide spitalul modular din Pipera pentru că „nu mai este necesar”.

„Ministrul # al Sănătătii spune că valul mare de internări din spitalele covid si suport este cauza supra-aglomerarii sectiilor ATI și a consumului mare de oxigen – un real pericol.

Poate îi dā un telefon să-l anunte si pe noul primarul general tot # (au candidat în tandem, au păcălit oamenii împreuna), care a anuntat inconstient că a închis Spitalul modular Covid din Pipera (functiona ca sectie exterioara a Spitalului Victor Babes), pentru ca “NU mai este necesar”.

Adica, în opinia lui de “bun gospodar”, s-a cam terminat cu pandemia, cu bolnavii, cu internarile, cu riscurile, cu nevoia unei bune organizări si a folosirii tuturor resursele disponibile din sistemul de sănătate, pentru a SALVA VIETI!

După ce ca nu a făcut absolut nimic 3 luni, nu a început niciun proiect și nici nu a continuat ce era pornit, acum închide tot ce s-a făcut înainte, cu munca, eforturi, bani drămuiti, in timp ce el statea ascuns în casa, ca nu cumva să riste vreo îmbolnavire. Mă doare sufletul de oamenii care au de suferit!”, a scris Firea pe Facebook.

Măsurile lui Vlad Voiculescu pentru aglomerarea spitalelor

„A treia măsură pe care aș vrea să o anunț astăzi, după ce am discutat deja cu premierul, este un fond național pentru siguranța pacienților în spitale. Avem la dispoziție bani europeni, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, avem de asemenea bani din bugetul național pe care îi vom aloca pentru acest scop, iar noi ne vom asigura că aceștia sunt folosiți prioritar pentru îmbunătățirea urgentă a infrastructurii de siguranță în spitale. Ne referim aici în special la securitatea la incendii, la cutremure și nu în ultimul rând la infecțiile nosocomiale.

O ultimă măsură pe care aș vrea să o anunț astăzi este cea legată de însăși aglomerarea spitalelor din România. Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil și să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați. Am verificat din nou statisticile cât se poate de recente și vedem că 85% dintre decese sunt înregistrate la persoane de peste 60 de ani. Vedem, de asemenea, că 95,1% dintre decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice”, a anunțat Voiculescu în această seară.