Gabriela Firea: Nădăjduim ca înfiinţarea secretariatului de stat pentru Capitală să fie susţinută de colegi

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a spus că speră să îi fie susţinută în PSD propunerea de înfiinţare a unui departament special în cadrul Ministerului Dezvoltării care să se ocupe de problemele Bucureştiului. Edilul a declarat că noua structură ar urma să se ocupe de avizarea proiectelor de la ministere.

RomaniaTV.net
26 ian. 2018, 10:32
Gabriela Firea: Nădăjduim ca înfiinţarea secretariatului de stat pentru Capitală să fie susţinută de colegi

„Nădăjduim să fie susţinută de colegii noştri înfiinţarea secretariatului de stat în Ministerul Dezvoltării pentru Capitală. Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului, Capitalei ce îi este cuvenit”, a declarat Gabriela Firea înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, potrivit News.ro.

Noua structură ar urma să se ocupa de avizarea unor proiecte din partea ministerelor, a precizat edilul.

Gabriela Firea declara pentru Hotnews că doreşte înfiinţarea acestui departament după modelul Angliei, unde există ministerul Londra, fiind nevoie de această structură pentru că există blocaje dinc cauza unor oameni din ministere care frânează proiectele Capitalei. „Avem foarte multe blocaje, oameni din ministere care frânează proiectele Capitalei fără niciun motiv real, atunci când ajung la avizare. Bucureştiul este cea mai mare aglomerare urbană, cel mai mare centru universitar, aici sunt instituţiile centrale ale statului, ambasadele, evenimentele internaţionale. Sunt ţări care au în jur de trei milioane de locuitori. Noi nu vrem discriminare pozitivă, ci corectitudine”, afirma Firea.

Secretariatul de stat Bucureşti ar urma să asigure suport legislativ pe probleme de urbanism, să coordoneze lucrările tuturor Unităţilor Administrativ Teritoriale din Capitală şi din zona limitrofă, precum şi investiţiile ministerelor sau companiilor de stat. De asemena, noua structură va coordona toate structurile din instituţiile statului care răspund de Bucureşti şi va prelua chiar iniţiative legislative ale Capitalei sau altele din ţară pentru a modifica legi sau pentru a emite legislaţie noua, a mai explicat Firea.


loading...
Partenerii noștri