Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului „Foişor”. „Au pus în pericol vieţile pacienţilor. Vorbim deja de genocid”

Gabriela Firea, senator PSD, l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, şi pe ceilalţi guvernanţi, spunând că "au pus în pericol vieţile pacienţilor", în momentul care au decis evacuarea Spitalului "Foişor" din Bucureşti. Fostul edil al Capitalei susţine că autorităţile ar vrea să transforme în spital COVID şi Institutul Fundeni.

12 apr. 2021, 20:36
Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului „Foişor”. „Au pus în pericol vieţile pacienţilor. Vorbim deja de genocid”

Gabriela Firea a afirmat, luni, că guvernanţii sunt mai „mai slab pregătiţi decât anul trecut în luna martie”. Senatorul PSD a afirmat, făcând referire la evacuarea pacienţilor din spitalul „Foişor”, că nu există din păcate niciun fel de sentiment uman, de milă, de umanitate”.

„În întreaga lume civilizată s-au luat măsuri rapide peste noapte, erau de acceptat până şi la noi. Acum orice spital din lume tratează şi pacienţi infecţaţi cu COVID şi altă patologie.

E inadmisibil într-un timp atât de îndelungat să rămânem în scenariul în care se scot cu forţa, să rechiziționezi spitale de stat, sub pretextul că vrei să salvezi vieţi. Nu au salvat vieţi punând în pericol vieţile pacienţilor abia operaţi”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Fostul primar general al Capitalei a vorbit şi despre pacienţii decedaţi în timpul transferului de la Spitalului „Foişor”, spunând că pentru guvernanţi „oamenii au devenit cifre”.

„Au pus în pericol vieţile pacienţilor. Ministerul nu poate să vină acum în faţa ţării să spună că am avut pacienţi pe care i-am dus de la Foişor şi i-am salvat.

Nu există din păcate niciun fel de sentiment uman, de milă, de umanitate. Oamenii au devenit cifre. Noi cu toţii suntem statistici dacă s-a ajuns să se arunce pacienţii care au decedat de COVID să fie aruncaţi în saci şi să fie lipsiţi de slujba creştinească!”, a precizat Firea.

Citeşte şi: Raed Arafat, lămuriri despre cazurile pacienților decedați de la Spitalul Foișor: „Nu e adevărat!”

Senatorul PSD a subliniat că în alte ţări din lume „la un an de la pandemie, orice spital primeşte şi pacienţi COVID şi non-COVID”.

„Ceea ce se întâmplă la noi este unic, pentru orice persoană care îşi permite este foarte bine în investiţiile private. Asta înseamnă 10%.

Îi condamnăm pe ceilalţi români la moarte? Vorbim deja de genocid. Siguranţa spitalelor publice trebuie garantată”, a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, senatorul PSD susţine că „la noi, în loc să vorbim de testare, pentru a izola persoanele pozitive şi să le tratăm, în loc să-i convingem pe români că e bine să ne vaccinăm şi să nu mai existe acest haos, noi îi lăsăm pe oameni să se îmbolnăvească foarte tare şi căutăm paturi ATI”.

„E o non strategie medicală. Unde sunt paturile promise de Klaus Iohannis, ministrul Tătaru? Degeaba ai toată aparatura, dacă nu ai medici şi asistenţi.

Au închis spitalul COVID din Pipera, un spital cu 400 de paturi care puteau fi extins la 500 de paturi. În momentul în care cei de la DSP şi la MS, au venit la spitalul modular au spus că e foarte bine realizat din punct de vedere medical. Toate circuitele medicale sunt noi. Pacienţii aveau tot confortul şi din punct de vedere al tratamentului şi al cazării… Chiar au promis că vor contribui şi el pe lângă investiţia Primăriei, cu paturi ATI.

Nu doar că nu au venit cu acea investiţie suplimentară ca investiţie, ci noul primar general a venit şi a afirmat în faţa opinie publice că pandemia s-a cam terminat. Cu ceea ce avea ca dotări putea prelua cazuri uşoare şi medii de la Spitalul Victor Babeş”, a precizat Firea.

Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu în scandalul Spitalului „Foişor”. „E apărat pe principiul aronganţei”

Mai mult, Gabriela Firea a afirmat că Vlad Voiculescu este apărat de grupuri de interese „foarte importante”.

„Sunt grupuri politice şi de interese foarte importante. Există foarte multă infatuare şi nepăsare. Voiculescu a venit ca o mare speranţă.

Domnul Voiculescu vine să împlinească aceste minusuri din sănătate. Există tensiuni în coaliţie şi în loc să treacă în planul doi chestiunile politice, e apărat pe principiul aroganţei. USR PLUS consideră că e omul lor”, a menţionat Firea, conform sursei citate.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, un nou atac după scandalul de la Spitalul Foișor: Arafat e uşor obosit, n-ar strica să exerseze empatia şi emoţia. Doamna Moldovan să vorbească mai puțin
 


loading...