Gabriela Firea, nemiloasă cu Guvernul Cîţu şi Nicuşor Dan. „6 luni a durat mirajul dreptei unite. Ar trebui să le fie ruşine pentru toate minciunile”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a acuzat de minciună atât Guvernul, cât şi primarul general Nicuşor Dan, precizând că "mirajul dreptei unite" a durat doar şase luni.

04 mai 2021, 12:46
Gabriela Firea, nemiloasă cu Guvernul Cîţu şi Nicuşor Dan. „6 luni a durat mirajul dreptei unite. Ar trebui să le fie ruşine pentru toate minciunile”

Gabriela Firea a reacţionat după ce premierul Florin Cîţu a dat de înţeles că Guvernul „nu va susţine un derapaj la Bucureşti”.

„Cât de scurte sunt picioarele minciunii PNL – USR/Plus! 6 luni a durat mirajul «dreptei unite»! Exact cu asta au manipulat bucureștenii : că sunt la guvernare şi vor ajuta cu bani şi proiecte Capitala! Că, dacă sunt eu primar, nu sprijină Bucureştiul! Dar, dacă e ales primarul lor, va curge lapte şi miere!

După jumătate de an, bucureştenii primesc fiere şi de la primar, şi de la guvern!

Păcat de atâtea proiecte începute şi abandonate!

Ar trebui să le fie ruşine pentru toate minciunile spuse în campanie!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Reacţia fostului edil al Capitalei vine după ce Florin Cîţu a spus că a avut discuţii cu primarul general Nicuşor Dan despre bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021. Premierul a subliniat că este „foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti”.

„Mesajul meu e clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă apoi la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. De aceea, sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti. Se va vota bugetul şi vom merge mai departe”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu, despre scandalul pe bugetul Primăriei Capitalei. „Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti”

În schimb, USR București, partidul ai cărui consilieri generali au refuzat să voteze proiectul de buget propus de Nicușor Dan pentru Capitală, au anunțat că „motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”. Aceştia au denunţat „practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

Aceştia au precizat că nu pot accepta practicile pe care le criticau în mandatul Gabrielei Firea.

„Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop”, au mai precizat reprezentanţii formaţiunii.

Citeşte şi: USR București îl compară pe Nicușor Dan cu Gabriela Firea. „Minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix”