Florin Cîţu, despre scandalul pe bugetul Primăriei Capitalei. „Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti”

Florin Cîţu a anunţat că Guvernul nu va susţine "întârzieri care să ducă apoi la incapacităţi de plată" la Primăria Capitalei. Premierul a sfătuit autorităţile locale să găsească cât mai repede o soluţie pentru adoptarea bugetului.

04 mai 2021, 12:01
Florin Cîţu, despre scandalul pe bugetul Primăriei Capitalei. „Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti”

Florin Cîţu a explicat că a avut discuţii cu primarul general Nicuşor Dan despre bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2021. Premierul a subliniat că este „foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti”.

„Am avut discuţii şi cu primarul general. Am lucrat şi anul trecut pentru a rezolva câteva dintre problemele de la buget. Am construit bugetul anul acesta împreună. Este foarte important să avem un buget cât mai repede la Bucureşti.

Mesajul meu e clar: nu vom susţine de la bugetul naţional întârzieri care să ducă apoi la incapacităţi de plată şi apoi să plătim mai mult. Bugetul naţional nu va susţine un derapaj la Bucureşti. De aceea, sunt sigur că vor găsi o soluţie cât mai rapid la Bucureşti. Se va vota bugetul şi vom merge mai departe”, a precizat premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: Scenarii pentru marea relaxare de la 1 iunie. Cîţu: S-ar putea renunţa la mască la plajă sau în drumeţiile montane. Evenimente private fără restricţii pentru cei vaccinați

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei sunt realiste, premierul a afirmat că „cei care au construit bugetul trebuie să vină cu această explicaţie”.

„Până acum execuţia bugetară arată că avem venituri mai mari decât am prognozat”, a mai afirmat Cîţu.

Potrivit News.ro, USR PLUS a transmis, marţi, că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, de vină fiind ”practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General, înregistrându-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a adăugat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

Citeşte şi: Florin Cîţu, veste bună despre pandemie. „Avem rezultate din ce ce în ce mai bune. Nu mai este niciun judeţ în România care să aibă o rată de infectare peste 3 la mie”

 

 

 


loading...
Partenerii noștri