Gabriela Firea: „Nici un partid politic nu va accepta, deşi s-ar eficientiza banii publici, pentru că se gândesc la persoană”

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, i-a acordat un interviu jurnalistului Lucian Mândruţă, pe care l-a publicat pe pagina ei de Facebook.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 07:23
Gabriela Firea: „Nici un partid politic nu va accepta, deşi s-ar eficientiza banii publici, pentru că se gândesc la persoană”

Gabriela Firea a fost întrebată de fostul ei coleg dacă se gândeşte la soluţia de a desfiinţa primăriile de sector şi a include sectorul agricol Ilfov în zona metropolitană a Bucureştiului, iar primarul a oferit un răspuns neaşteptat de sincer.

„Nimeni nu va accepta, nici un partid politic. Nici PNL, nici PSD, nici USR, nimeni. Nimeni nu va accepta să avem o situaţie prin care să eficientizăm şi banii publici, şi acţiunea pentru cetăţeni, pentru că se vor gândi la persoană. Vor personaliza foarte mult subiectul şi vor spune „de ce să existe în România un om atât de puternic, primarul general al capitalei”, indiferent cum îl cheamă şi de la ce partid provine. Care, eventual, să nu mai fie carotat de guvern, să nu mai fie în situaţia de a nu se înţelege cu un primar de sector, să nu-l vulnerabilizezi. Primarul general are datoria doar să răspundă şi să facă faţă întrebărilor, criticilor şi urii, dar atribuţiile sale legale sunt limitate, comparativ cu ce i se cere. În acest paradox trăim”, a răspuns primarul general al Bucureştiului.

Firea a recunoscut şi că postul pe care îl ocupă şi presiunea pe care o implică o face uneori să se gândească să renunţe.

„Recunosc, n-am mai spus-o nimănui şi sper să nu fie asta singura ştire pe care colegii din presă o vor prelua din interviul cu tine. Am această intenţie uneori, mai ales când apar lucruri neadevărate. Eu sunt primar de trei ani şi ceva, nu sunt primar de 30 de ani. Ceea ce mi se solicită mie e ca şi cum aş fi avut cel puţin câteva mandate”, a declarat Gabriela Firea. 

Primarul a comentat şi pe marginea acuzaţiilor care i se aduc.

Gabriela Firea: Mi-a spus cineva: „Tu ia măsura asta, pentru că este foarte bună pentru oraș, vei pierde alegerile, dar vei rămâne erou”. OK, mergem pe această variantă.

Lucian Mîndruță: Asta am zis eu, asta am zis chiar eu!

Gabriela Firea: Bun, ok. Facem ceea ce se face în Europa, eu pierd alegerile, vine Nicușor Dan și anulează proiectul.

Lucian Mîndruță: Dar dacă un om curajos, care va face lucruri în București…

Gabriela Firea: Categoric le pierd! Mă uitam și aseară la televizor, 90 la sută din discuții erau acestea: că trebuie anulate toate taxele, trebuie să se reducă cuantumul pentru amenzi, pentru parcare neregulamentară în centru, trebuie să reducem tariful pentru apă.

Citeşte şi: Accident cu 200 de maşini, în Canada. Doi morţi şi zeci de răniţi în urma impactului VIDEO