Gabriela Firea, nou anunţ despre testarea pentru coronavirus din Bucureşti. „Se realizează eşantionul”

Primarul general Gabriela Firea a declarat, joi, la România TV, testarea pentru coronavirus a 10.500 de persoane din Bucureşti este un proiect util, iar în momentul de faţă specialiştii realizează eşantionul celor care urmează să fie incluşi în studiu.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 19:10
Gabriela Firea, nou anunţ despre testarea pentru coronavirus din Bucureşti. „Se realizează eşantionul”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” prezentată de Victor Ciutacu, Gabriela Firea a explicat că au fost făcute comenzile pentru testele pe care le vor face bucureştenii.

„În continuare, în ciuda anumitor piedici pe care le-am avut, cred că este util acest proiect al Institutului Matei Balş, iar viziunea profesorului Cercel este corectă. Atât Institutul Matei Balş, cât şi Primăria Capitalei am făcut încă de săptămâna trecută comenzile pentru testul care spune dacă persoana respectivă a tecut prin infecţie, cât şi testul care urmează să fie analizat în laborator. În acest moment se realizează eşantionul”, a explicat Gabriela Firea, la România TV.

Edilul Capitalei a mai precizat că specialiştii de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi de la Institutul „Matei Balş” vor realiza eşantionarea la nivelul Bucureştiului.

„Mâine mai avem o şedinţă tehnică cu profesorul Cercel”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a spus că testarea bucureştenilor pentru coronavirus va fi realizată „mai silenţios pentru a nu intra în coliziune cu nimeni”.

Cea mai neagră zi din România: 23 de decese de CORONAVIRUS anunţate azi. Bilanţul a ajuns la 115 morţi