Gabriela Firea: „Nu am stat două luni cu mâna în sân. Am testat toţi angajaţii publici”

Gabriela Firea a declarat marţi seara, la România TV că Primăria Capitalei nu a stat cu "mâna în sân" în aceste două luni de stare de urgenţă şi că s-a ocupat personal de testarea angajaţilor publici şi ca medicii şi autorităţiile să păstreze ordinea publică în timpul pandemiei. 

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 17:44
Gabriela Firea: „Nu am stat două luni cu mâna în sân. Am testat toţi angajaţii publici”

Gabriela Firea a lansat două programe de testare a bucureştenilor: unul care foloseşte teste Real-Time PCR, iar altul cu teste rapide de „anticorpi” pe care l-a pregătit din luna martie, dar pe care Ministerul Sănătăţii nu şi l-a asumat la momentul respectiv.

Citeşte şi: A început testarea rapidă a bucureştenilor pentru coronavirus. Gabriela Firea, prima persoană care s-a testat în cadrul programului

În zilele următoare, bucureştenii selectaţi vor fi anunţaţi printr-o scrisoare, iar dacă vor accepta testarea, vor fi programaţi să vină la Arena Naţională, unde a fost amenajat centrul de testare. În paralel, municipalitatea desfăşoară şi un alt program de testare, unde peste 11.000 de bucureşteni vor fi testaţi pentru noul coronavirus.

„Dăm acum startul celei de-a doua etape de testare, în cadrul Programului «Sunt imun la COVID 19». Vor fi testaţi cu teste de tip anticorpi 10.500 locuitori ai Capitalei, selectaţi de INSP, într-un eşantion reprezentativ. Vom afla cum a circulat virusul în cea mai mare comunitate din ţară şi care este gradul de imunizare pe cale naturală a populaţiei”, a spus Gabriela Firea.

Conform Gabrielei Firea, la Arena Naţională, în zona VIP au fost organizate şase zone de testare, care vor avea câte cinci zone cu cadre medicale de la ASSMB, fiecare zonă fiind corespunzătoare persoanelor selectate în eşantion pentru fiecare sector în parte.

În cadrul emisiunii „Punctul culminant” de la România TV, edilul Capitalei a declarat că testul pentru coronavirus pe care l-a efectuat la lansarea programului „Sunt imun la COVID 19” a ieşit negativ. 

Citeşte şi: