Gabriela Firea: „Nu e periculos ca românii să meargă la vot, dacă respectă regulile. E mai periculos să NU meargă”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la Antena 3 că riscurile infectării cu coronavirus în secţiile de vot nu sunt atât de mari, atâta timp cât românii respectă întocmai normele de protecţie. Mai periculos ar fi ca românii să nu meargă deloc la vot, a punctat Firea.

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 16:53
Gabriela Firea: „Nu e periculos ca românii să meargă la vot, dacă respectă regulile. E mai periculos să NU meargă”

„Noi am spus că ideal ar fi să le amânăm până în primăvara anului viitor. Din păcate, nu s-a acceptat acest lucru. Parlamentul a votat la îndemnul Guvernului. Am spus că e bine să depăşim sezonul rece, dar nu s-a dorit acest lucru. Alegerile se organizează.

Cetăţenii au învăţat să se protejeze. În interior se poartă mască, în exterior se păstrează o distanţă fizică. Viaţa trebuie să continue.

Nu e foarte periculos să mergi la vot, atâta timp cât se respectă regulile. E important să folosim toate orele de vot. Dacă se dezinfectează imediat după ce au pus ştampila, nu există risc. Cred că e mult mai periculos să nu se ducă la vot”, a declarat Gabriela Firea.

 Citiţi şi Gabriela Firea, îngrijorată de momentul începerii anului şcolar: Elevii din clasele mici nu vor putea sta cu mască atâta timp

Când au loc alegerile parlamentare

Premierul României, Ludovic Orban a declarat, în cadrul şedinţei de guvern de joi seara, că data alegerilor parlamentare va fi 6 decembrie.

„Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale”, a afirmat premierul. 

„Coroborând prevederile legale şi constituţionale în vigoare, data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”, a adăugat Orban.

Citiţi şi Declaraţii de ultimă oră! Ludovic Orban a anunţat data alegerilor parlamentare. Când sunt aşteptaţi românii la urne