Gabriela Firea: „Nu primarul închide parcurile. A fost o propunere venită de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

Gabriela Firea a intervenit miercuri seară în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, explicând ce va însemna pentru Bucureşti relaxarea anunţată de preşedintele Klaus Iohannis odată cu 16 mai.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 18:17
Gabriela Firea: „Nu primarul închide parcurile. A fost o propunere venită de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

„Pana cum, cel putin, lucrurile se desfasoara foarte treptat, pentru a proteja populatia. Riscam ca dintr-o relaxare prea accentuata sa apara un numar foarte mare de imbolnaviri si o presiune foarte mare pe sistemul de sanatate.

Parcurile au fost inchise nu ca urmare a dispozitiei primarului, ci ca urmare a deciziilor Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pentru ca se formau grupuri mari de oameni care se puteau contamina, pentru ca in acea perioada au venit sute de mii de oameni in tara.

Nu inchide primarul. A fost o propunere venită de la Comitetul National. Daca deranjeaza pe cineva, le putem deschide maine si vedem ce se intampla, eventual cu mici si bere, de 1 mai.

Trebuie sa fie un efort national, fiecare in propria localitate, pentru redeschiderea activitatilor economice. Nu facem nimic daca am inchis activitatile economice dar lumea iese la socializare. Trebuie reluate treptat si cu siguranta pentru angajati, pentru a preveni pierderea locurilor de munca.

Nu voi fi printre primele persoane publice care va spune sa dea copiii navala in scoli, pentru ca isi pot imbolnavi parintii si bunicii. Pentru zona economica productiva da, toate eforturile.”, a declarat Gabriela Firea.