Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România. „Voi milita pentru drepturile femeilor. Să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul”

Gabriela Firea, propusă la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. În timpul audierilor, senatoarea PSD a prezentat programul de guvernare şi a răspuns unor întrebări în legătură cu interzicerea avorturilor şi educaţia sexuală în şcoli.

24 nov. 2021, 19:31
Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România. „Voi milita pentru drepturile femeilor. Să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul”

Gabriela Firea nu susţine interzicerea avorturilor în România, precizând că e dreptul femeilor de a decide pentru propriul corp. Întrebată în timpul audierilor despre interzicerea avorturilor, ea a precizat că „întotdeauna va milita pentru drepturile femeilor, ca ele să decidă pentru propria viaţă şi propriul corp”.

„Voi milita să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul. Sunt pentru libertatea de alegere pentru fiecare. Nu este o noutate şi nu contravine cu dorinţa mea şi a multora de a creşte natalitatea în România. Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, a precizat Gabriela Firea, conform Ziare.com.

Referitor la educaţia sexuală în şcoli, Gabriela Firea a explicat că vrea ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară care să cuprindă şi noţiuni legate de sexualitate, însă a subliniat că acest tip de informaţii ar trebui predate de persoane specializate, medici, specialişti, cu acordul familiei.

„Aşa cum s-a discutat despre acordul părinţilor pentru educația religioasă, eu nu cred că un părinte poate fi împotrivă. Este esenţial la ce vârstă se realizează această educaţie, să găsim cele mai bune soluţii pentru a avea cât mai puţine mame minore, fără a afecta la nivel emoţional copilăria”, a mai afirmat Firea, prim-vicepreşedinte PSD.

În timpul audierilor din comisiile de specialitate, Gabriela Firea a menţionat că un minister al Familiei nu este o noutate deoarece astfel de instituţii există în ţări ca Germania, Polonia, Italia sau Finlanda.

Citeşte şi: Gabriela Firea anunţă ce măsuri va aplica la Ministerul Familiei. „Voi lupta ca acestea să fie implementate. Sunt convinsă că vom obţine şi finanţare, chiar dacă nu este atât de simplu”

De asemenea, Gabriela Firea a prezentat o parte dintre măsurile care vor fi aplicate prin programul de guvernare. Senatoarea PSD a amintit că alocaţiile vor creşte, pentru copiii până în 2 ani, de la 427 la 600 de lei, în timp ce, pentru copiii între 2 şi 18 ani, creşterea va fi de da 214 lei la 243 de lei.

Ea a mai spus că noul guvern îşi propune amenajarea de creşe în incinta clădirilor cu birouri, deductabilitate pentru familiile cu mai mulți copii, implementarea programului Şcoală după şcoală, susţinerea financiară a familiilor pentru tablete, laptopuri pentru şcoala online, credite personale pentru tinerii familişti, sprijinirea bunicilor sau a fraţilor mai mari care sunt şomeri să aibă indemnizaţii, dacă ajută la creşterea nepoţilor sau a fraţilor, granturi pentru construcţia de locuinţe noi.

Violeta Alexandru, schimb de replici cu Gabriela Firea în timpul audierilor. „Pare că vi s-a creat un minister / Nu e vorba o sinecură pentru Gabriela Firea”

Deputatul independent Violeta Alexandru i-a spus Gabrielei Firea, în timpul audierilor, că tot ce a enumerat putea fi realizat de alte ministere.

”Pare că vi s-a creat un minister. (…) Ca să vedeţi ce ironie, pe dumneavoastră, domnul preşedinte Klaus Iohannis vă va numi pe dumnevoastră ministrul Familiei, chiar pe dumneavoastră, care îi spuneaţi că o familie nu este normală dacă nu are copii. Ca să vedeţi ce ironie, să vă ocupaţi de ministerul Familiei şi domnul preşedinte să vă semneze decretul”, a spus Violeta Alexandru, conform sursei citate.

În replică, Gabriela Firea a spus că acest minister ”nu e vorba o sinecură pentru Gabriela Firea şi nu i s-a dat un job, pentru că este senator”.

Citeşte şi: Gabriela Firea tună şi fulgeră la adresa lui Nicuşor Dan: „Primarul Pinocchio solicită ca facturile românilor să crească cu 75% din decembrie”


loading...