Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, după ce a aflat rezultatele. „Președintele nu va putea să ignore PSD. Ar fi un act de trădare față de români”

Gabriela Firea a declarat că le mulţumeşte românilor care au votat PSD la alegerile parlamentare 2020, precizând că încrederea acordată îi responsabilizează pe social-democraţi

06 dec. 2020, 21:40
Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea, după ce a aflat rezultatele. „Președintele nu va putea să ignore PSD. Ar fi un act de trădare față de români”

Gabriela Firea, care a deschis lista PSD pe Bucureşti la Senat, a scris un mesaj pe Facebook, după ce a aflat rezultatul exit-poll de la alegerile parlamentare 2020.

„Mulţumesc din suflet pentru încredere! Voturile dvs. ne onorează şi ne responsabilizează! Oamenii vor fi mereu pe primul loc”, a afirmat Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea: „Am câștigat alegerile parlamentare”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a mai precizat că președintele Klaus Iohannis trebuie să ofere mandatul de premier celor de la PSD. Fostul primar al Capitalei este convins că social-democrații au câștigat alegerile parlamentare.

„Programul de guvernare al PSD este singurul care a convins, este singurul program care a intrat în toate detaliile și a prezentat măsurile imediate pe care le vom adopta imediat după ce vom prelua guvernarea.

La alegerile locale am avut un soi de naivitate să avem încredere oarbă în organizatorii alegerilor, iar numărătoarea paralelă a fost doar o operațiune de preluare a datelor de la AEP. A fost o mare eroare! Acum ne-am întors la clasicul sistem de numărătoare paralelă, avem un sistem care cu siguranță nu va da greș. Colegii noștri au participat instructaj în timpul campaniei electorale, iar din respect pentru votul românilor ne-am luat măsuri suplimentare pentru a nu mai exista vicii de numărare.

Președintele României nu va putea să ignore PSD, nu vreau să par optimistă, dar sunt convinsă că vom rămâne pe primul loc. Practic, am câștigat alegerile parlamentare, iar președintele trebuie să respecte voința cetățenilor și să dea guvernarea partidului de pe primul loc.

Ar fi un act de trădare față de români! În politică nu există garanții, dar există bunul simț față de oameni. Haideți să ne închipuim că președintele a încălcat Constituția doar în campania electorală, dar acum alegerile s-au terminat și sperăm să țină cont de voința românilor”, a spus Gabriela Firea, la Antena 3.

Citeşte şi: Alegeri parlamentare 2020. Gabriela Firea a votat: „Suntem foarte vigilenţi” 

Gabriela Firea a votat la o secţie de vot din sectorul 1 al Capitalei. La fel ca la alegerile locale, fostul primar al Capitalei a fost primul politician care a votat.

Gabriela Firea a votat duminică, la alegerile parlamentare, cu gândul că noul parlament va impune Guvernului să respecte legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte pensiile şi alocaţiile pentru copii.+

„Am votat cu gandul la o majoritate parlamentară care sa poata aduce românilor o formula guvernamentala care sa aiba solutii pentru toti romani, care sa nu mai arunce povara pandemiei pe cetateni, sa redeschida scolile, biasericile, teatrele, respectand masurile sanitare. Am votat cu gandul ca noul parlament va imupune guvern sa respecte legislaţia în vigoare privind pensiile si alocatiiile pentru copii. Am votat si pentru bucurestenii mei dragi, am votat pentru siguranta unui trai mai bun.

Nu sunt interesată de imunitatea parlamentară. Aceasta este o poveste, pentru că atunci când există solicitări din partea instituţiilor statului, Parlamentul a votat imediat ridicarea imunităţii. Nu am de ce să mă tem, am fost un om corect la primărie şi voi fi la fel şi în Parlament. Să nu uităm că înainte de a fi primar am mai fost senator o dată. Nu merg pentru imunitate în Parlament, merg pentru oameni. Nu am de ce să mă tem. Decât dacă forţe obscure vor fabrica lucruri de acest gen, dar şi atunci vor fi dovedite imediat ca false.

Sunt un om optimist si sper ca  de data asta să fie mai bine. Din cauza unor situaţii care au fost data trecută acum suntem foarte vigilenţi”, a spus Gabriela Firea la ieşirea de la vot.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”