REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Premierul României, Ludovic Orban, face primele declarații după rezultatele exit-poll ale alegerilor parlamentare 2020.

06 dec. 2020, 21:02

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020

. Ludovic Orban e de părere că PNL a câștigat aceste alegeri parlamentare, dar că va aștepta finalizarea procesului de numărare a voturilor.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului de numărare a voturilor. Având în vedere că, în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile exprimate între 19:30 și 21:00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime, luând în considerare marja de eroare și evaluările făcute, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri. Atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul procesului de numărare a votului”, a spus premierul.

Ludovic Orban le-a mulțumit „tuturor românilor care au decis să-și exercite dreptul fundamental la vot”.

„În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practice de alte formațiuni politice, respect pe toți cei care au decis să participe la vot în condiții de pandemie și, ca atare, le mulțumesc.

Le mulțumesc în mod special românilor care au venit la vot și care au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, normală, în interesul României.

Solicit către toți delegații din secțiile de votare ai formațiunilor politice democratice pro-europene care respectă democrația să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru, noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani”, a mai spus Orban, duminică seară.

„Închei cu un mesaj și către cei care, din diferite motive, au ales să nu-și exprime opțiunea de vot. Puterea într-o societate aparține cetățenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care își exercită această putere, cu atât democrația este mai puternică și este mai reprezentativă.

Chiar dacă la aceste alegeri ați ales să nu veniți la vot, vă cer ca în viitor să considerați alegerile extrem de importante pentru destinul României. O dată la patru ani, fiecare român are puterea să decidă încotro se îndreaptă România. În ce ne privește, vom încerca să îi reprezentăm pe toți românii. În toate negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la investirea unui nou Guvern vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească”, a adăugat Orban.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Premierul Ludovic Orban a votat la ora 8:30 şi a declarat că şi-a dat votul pentru un plan de dezvoltare a României. Preşedintele PNL a dat asigurări că toate măsurile de prevenţie sanitară sunt respectate şi că cetăţenii pot merge fără frică la urne.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Premierul Ludovic Orban a votat la prima oră, în localitatea Dobroieşti, care se află în carantină, dar în ziua votului restricţiile au fost ridicate, pentru ca toţi cetăţenii să-şi poată exercita dreptul electoral.

„Incep prin a ura la multi ani de Sf. Nicolae! Astazi este o zi decisiva pentru evolutia Romaniei. Astăzi romanii au ocazia sa decida in ce directie se va indrepta Romania. Mi-am exercitat dreptul de vot si am votat pentru dezvoltarea Romaniei, pentru o Romanie moderna, care sa fie respectata. Am votat pentru un plan de dezvoltare care sa permita saltul pe care Romania il merita.

Ii asigur pe romani ca masurile de protectie sanitara sunt respectate si nu exista risc de contaminare. Nu va luati dupa cei care va spun ca e periculos. Mergeti cu incredere si puneti-va pecetea pe urmatorii patru ani de zile. In toate localitatile aflate in carantina, in ziua votului, romanii au libertate de miscare, nu trebuie declaratie, doar sa spuna ca isi exprima dreptul la vot.”, a spus Ludovic Orban.