Gabriela Firea: Primarul General solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă, pentru că nu este reprezentatul legal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov

Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea spune că actualul primar, Nicuşor Dan, solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă. Firea spune că nici acum, după un an de mandat, acesta nu este reprezentatul legal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov.

23 nov. 2021, 10:27
Gabriela Firea: Primarul General solicită ilegal creşterea preţului la căldură şi apă caldă, pentru că nu este reprezentatul legal al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică Bucureşti-Ilfov

„Primarul general solicită ilegal creșterea prețului la căldură și apă calda! Nici acum, după un an de mandat, Nicușor Dan NU este reprezentatul legal al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov.

Serviciul public de termoficare a fost delegat Companiei Termoenergetica (fostul RADET) prin asociația de dezvoltare intercomunitară din care fac parte Capitala, orașul Popești-Leordeni și comuna Chiajna.
Dar, surpriză!
Oficial, reprezentantul Bucureștiului și președintele ADI Termoenergetică București-Ilfov sunt tot eu.
Era nevoie doar de o hotărâre judecătorească pentru schimbarea reprezentantului legal.
Cum solicită primarul Nicușor Dan ANRE aprobarea unui nou tarif dacă, legal, nu poate semna hârtiile în numele ADI Termoenergetică București-Ilfov?
Dar pentru asta trebuie ori să știi administrație, ori să te informezi.
Este evident că Nicușor Dan nu este dispus să facă nici una, nici alta!
Legea este foarte clară și doar prin ADI Termoenergetică București-Ilfov se poate stabili tariful pentru producție, transport și distribuție a energiei termice.
Nu o poate face primarul de capul lui, nici compania Termoenergetica (fostul RADET), nici măcar Consiliul General al Municipiului București.

Ca să poate face orice pas, Nicușor Dan trebuie să-și aducă aminte de atribuțiile și obligațiile legale.”, susţine Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: USR îi cere socoteală lui Nicuşor Dan pentru facturile mari de la iarnă: „Apă caldă şi căldură cu ţârâita, pe bani mulți”

Firea mai arată că ”tariful este expirat din noiembrie 2020, iar un an de zile primarul general nu a mişcat un pai”.

„Acum a fost sfătuit să ceară Consiliului General, ilegal, majorarea tarifului, pentru a acoperi pierderile acumulate într-un an.
Mai mult, orice creștere a tarifului trebuie să aibă la bază un studiu de suportabilitate, așa cum scrie negru pe alb în strategia de termoficare a orașului!
Degeaba crești tariful de două ori, dacă bucureștenii nu-și vor permite să plătească.
Doar dacă avea avizul ANRE și studiul de suportabilitate, Nicușor Dan putea solicita ajutor de la Guvern pentru plata datoriilor sau pentru achitarea în avans a gazelor, așa cum am făcut noi în ultimii doi-trei ani. A declarat ZERO datorii, a primit ZERO lei”, mai scrie Gabriela Firea.

Fostul primar general susţine că „o creștere a prețului făcută după ureche și doar pentru a acoperi un an de neputință poate duce la PIERDEREA FONDURILOR EUROPENE”.
„Echipa mea a muncit peste doi ani la documentația pentru cele 300 de milioane de euro fonduri nerambursabile!
Nicușor Dan s-a grăbit să semneze contractul ținut în sertar de guvernul Orban, dar într-un an nici măcar nu a început o licitație!
Sistemul de termoficare din Capitală este de importanță strategică, este infrastructură critică. Nu te poți juca! Ai în mâini viețile a milioane de oameni.
E o amenințare la securitatea națională!”, avertizează Gabriela Firea.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, pus la zid de bucureşteni după primul an de mandat. Peste 60% dintre oameni cred că lucrurile în Capitală merg într-o direcţie greşită SONDAJ CURS


loading...
Partenerii noștri