Gabriela Firea: Profesorii sunt ameninţaţi că dacă merg la testele lui Firea îi dau afară

Gabriela Firea a declarat, miercuri seară, la România TV că profesorii sunt ameninţaţi de insectorii şcolari că dacă merg să se testeze gratuit de coronavirus prin programul derulat de Primăria Capitalei vor fi daţi afară.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 17:49
Gabriela Firea: Profesorii sunt ameninţaţi că dacă merg la testele lui Firea îi dau afară

Gabriela Firea a anunţat că a inaugurat testele pentru cadrele didactice şi pentru copiii care au simptome dimineaţa la triaj. Primarul Capitalei a povestit că profesorii sunt ameninţaţi să nu se testeze de coronavirus prin programul derulat de Primăria Capitalei. 

„Acum am inaugurat testele pentru cadrele didactice si pentru copiii care au simptome dimineata la triaj. Ne cauta profesorii si ne spun ca inspectorii numiti politic îi ameninta ca daca merg la testele lui Firea îi dau afara, ca sa vedeti la ce s-a ajuns. De parca ar fi testele mele, nu teste PCR, prin care putem sa testam 5.000 de persoane pe zi.

Ii terorizeaza pe profesori, in loc sa fie indemnati sa se testeze, pentru ca e in beneficiul lor, al copiilor, al tuturor.

Doar pastreaza aparentele pana luni, sa nu fie sanctionati foarte tare la vot”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Reamintim că Gabriela Firea a anunţat recent că elevii şi profesorii din Bucureşti se pot testa gratuit de coronavirus prin programul derulat de Primăria Capitalei.

„250.000 de elevi si 24.000 de profesori si personal auxiliar din unitatile de invatamant din Capitala se pot testa gratuit prin programul derulat de Primaria Capitalei. Am fost astazi la clinica Lotus-Med, una din clinicile afiliate programului „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” derulat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, unde s-au inscris pentru testare primele cadre didactice.

Invit toate cadrele didactice si personalul auxiliar din unitatile de invatamant din ciclul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Bucuresti sa se inscrie in programul derulat de Primaria Capitalei, pentru a se testa, gratuit, cu aparate Real Time PCR! Aplicația unde se pot face înscrierile online este https://testamcovid.assmb.ro, pagina de Internet dedicată proiectului ‘Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă’.

In intreaga Europa se testeaza masiv elevii si cadrele didactice, astfel incat scolile sa fie sigure, iar cei mici, profesorii lor precum si cei de acasa sa fie in siguranta!

Avem o capacitate de testare de 5.000 de teste Real Time PCR pe zi, iar in Bucuresti, in scoli private si de stat, sunt 24.000 de profesori”, spunea Gabriela Firea. 

Citeşte şi Gabriela Firea: „Propaganda guvernului vrea să sperie oamenii, să nu vină la vot”