Gabriela Firea promite românilor o salvare de la „apocalipsa prețurilor la energie”. „Nu este deloc adevărat că în UE nu se mai pot plafona tarifele”

Gabriela Firea a declarat pe rețelele de socializarea că există o cale legală prin care România poate plafona prețurile la energie, așa cum a procedat recent Spania.

14 sept. 2021, 19:08
Gabriela Firea promite românilor o salvare de la „apocalipsa prețurilor la energie”. „Nu este deloc adevărat că în UE nu se mai pot plafona tarifele”
Sursă foto: Inquam

Gabriela Firea

s-a declarat revoltată de creșterea tarifelor la energie și a afirmat într-o postare pe rețelele de socializare că România are posibilitatea, din punct de vedere legal, să plafoneze prețurile.

Fostul edil al Capitalei consideră că țara noastră ar trebui să urmeze exemplul Spaniei care a plafonat prețul la gaze naturale. De asemenea, Firea a anunțat că PSD-ul pregătește un proiect de lege care să impună plafonarea prețului la energie.

„Măsură concretă pentru protejarea românilor de apocalipsa prețurilor la energie! Susținem necesitatea plafonării acestor prețuri și pregătim un proiect de lege distinct în acest sens. Nu este deloc adevărat că în Uniunea Europeană nu se mai pot plafona prețurile energiei! O dovedește Spania, care tocmai a anunțat public faptul că ia măsuri pentru reducerea facturilor prin plafonarea prețurilor gazelor naturale.
În loc să ia măsurile urgente permise de legislația existentă și să ușureze povara imensă a facturilor crescute artificial la electricitate și gaz, guvernul e preocupat de răfuielile politice pe funcții, bani și putere.
În aceste condiții, parlamentarii social-democrati au pregătit și urmează să anunțe public, în cel mai scurt timp, un proiect de lege care SĂ IMPUNĂ guvernului un mecanism de plafonare a prețurilor energiei care se activează automat, pe o perioadă limitată de timp, atunci când se înregistrează salturi aberante, așa cum este în prezent.
Plafonarea prețurilor la energie este o soluție necesară, în acest moment!
Scumpirile sunt atât de mari, au efecte atât de nocive, nu doar la nivelul populației ci și al economiei, și induc riscuri atât de grave chiar și în privința funcționării spitalelor, încât se impune o măsură general aplicabilă precum plafonarea.
Compensațiile sau sprijinul punctual, precum cel în cazul consumatorului vulnerabil sunt utile, dar insuficiente față de gravitatea situației.
PSD consideră că apărarea românilor în fața unei adevărate apocalipse energetice este adevărata prioritate a unui partid responsabil, nu circul politic și bătălia pentru putere pe care o desfășoară în această perioadă PNL și USR-PLUS.”, a declarat Gabriela Firea pe contul personal de Facebook.


loading...