Gabriela Firea: Alina Gorghiu eşuează în acelaşi discurs politicianist promovat de vechiul PDL

Senatorul PSD Gabriela Firea îi răspunde co-preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care a declarat că liberalii vor da un Guvern mai repede decât îşi imaginează Victor Ponta, spunând că aceasta "esueaza in acelasi discurs politicianist promovat de vechiul PDL.

09 ian. 2015, 14:28
Gabriela Firea: Alina Gorghiu eşuează în acelaşi discurs politicianist promovat de vechiul PDL

 „Cu fiecare zi ce trece, noul PNL demonstreaza tuturor ca este incapabil sa iasa din logica demagogiei promovata ani la rand de PDL. Desi ar fi avut sansa sa vina in fata romanilor cu un alt tip de abordare, din pacate, Alina Gorghiu, presedintele PNL, esueaza in acelasi discurs politicianist promovat de vechiul PDL.

Liberalii trebuie sa inteleaga faptul ca Guvernul Victor Ponta este unul cat se poate de legitim, validat de Parlamentul Romaniei cu o majoritate covarsitoare de voturi – mai precis, cu 377 de voturi «pentru» şi 134 de voturi «împotrivă».

In acest context, solicitarile celor din noul PNL sunt nu doar demagogice, dar denota o crasa necunoastere a mecanismelor democratice. Daca cei din PNL sunt pregatiti intr-adevar sa preia guvernarea, atunci au la indemana doua optiuni simple si cat se poate de democratice: fie castiga alegerile, fie schimba majoritatea parlamentara din prezent.

Ar fi mult mai sanatos, insa, daca cei din PNL ar alege sa renunte la scandal si ar adopta o atitudine deschisa catre dialog si constructie, prin care sa sustina proiectele utile pentru cresterea economica, cresterea ocuparii tinerilor si cresterea investitiilor.

PSD va sustine toate proiectele constructive, indiferent de cine le initiaza. Asta asteapta romanii de la noi!”, considera Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD.

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că liberalii vor da un Guvern mai repede decât îşi imaginează Victor Ponta. 

Alina Gorghiu a precizat că nu este naivă să creadă că procedura privind alegerile anticipate va fi dusă la bun sfârşit, arătând, în context, că singura modalitate de a da un Guvern jos este moţiunea de cenzură. Ea a indicat că PNL va depune moţiunea de cenzură după prezentarea programului de guvernare, care va avea loc la 28 februarie. 

Ea a spus că moţiunea de cenzură va putea să treacă doar prin discuţii cu celelalte partide parlamentare, subliniind că PNL nu va accepta traseişti. 

„Eu vă garantez că nu există absolut nimeni din conducerea PNL care să fi pus problema aducerii parlamentarilor din diversele partidele aflate în Parlament în PNL pentru a vota moţiunea de cenzură”, a arătat liderul PNL.