Gabriela Firea: Iohannis este rupt de realităţile din România

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, dovedeşte pe zi ce trece că nu cunoaşte realităţile ţării pe care vrea să o conducă, a afirmat marţi vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, transmite Agerpres.

14 oct. 2014, 10:43
Gabriela Firea: Iohannis este rupt de realităţile din România

„Zilele trecute a fost pus în situaţia de a recunoaşte, într-o emisiune televizată în direct, că nu cunoaşte valoarea salariului minim pe economie din România. Preşedintele nu este obligatoriu să fie economist sau să ştie pe dinafară toate cifrele din bugetul de stat. Sunt însă câteva elemente fundamentale care nu pot lipsi din bagajul de cunoştinţe al niciunui politician care se consideră implicat în treburile ţării. Iar printre acestea se numără cu siguranţă salariul minim pe economie, care este un indicator important atât al nivelului de trai, cât şi pentru veniturile la bugetul asigurărilor sociale”, a argumentat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, „aşa cum se încăpăţânează să nu răspundă la întrebările privind aspectele controversate din viaţa şi activitatea sa, Klaus Iohannis evită şi răspunsuri la întrebări care se referă în mod direct la activitatea unui preşedinte, dovedind că nu este pregătit să facă faţă unei asemenea funcţii”. 

„De altfel, nici alianţa care îl susţine nu este pregătită să-şi asume conducerea României, câtă vreme numărul 2 din partidul dlui Iohannis (n.r. Marian Petrache) spune limpede că în cazul unei victorii noul preşedinte va coabita cu actualul guvern”, a menţionat senatoarea social-democrată.