Gabriela Firea reclamă la Parchet fraudarea alegerilor: Dacă se va dori o anchetă cu adevărat, se va face

După ce a pierdut fotoliul de primar, Gabriela Firea va candida la alegerile parlamentare, acolo unde speră "să se fure mai puțin". Firea a anuntat că va depune plângere penală la Parchet si că va prezenta dovezi că alegerile locale au fost fraudate.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 07:45
Gabriela Firea reclamă la Parchet fraudarea alegerilor: Dacă se va dori o anchetă cu adevărat, se va face

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a anunţat că după ce s-a consultat cu avocaţii partidului a decis să depună plângerea la Parchet în legătură cu alegerile din 27 septembrie.

„Punem la dispoziţia organelor de anchetă toate dovezile din secţiile de vot, toare procesele verbale viciate, corectate, îngroşate, cu pix, cu carioca, toate cifrele care nu ies. Nu au cum să iasă, au fost umflate pentru contracandidatul meu. Să se verifice şi voturile nule – de ce au fost trecute la nule după ce au fost introduse în urnă. Dacă se va dori o anchetă cu adevărat se va face. Dacă nu, ne vedem pe 6 decembrie la parlamentare, unde sperăm seă se fure mai puţin”, a anunţat Gabriela Firea.

„Avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule. Să înţeleg că 65.000 de bucureşteni nu au ştiut să voteze, nu, pentru că acele buletine de vot au fost introduse în urnă şi, de către comisie, au fost declarate nule, în sensul mâzgălite, viciate, puse mai multe ştampile, pătate, îndoite. 10% dintre buletinele  folosite în Bucureşti sunt nule, o cifră foarte mare”, a anunţat Gabriela Firea, înaintea şedinţei Consiliului Naţional al PSD.

„Eu am primit – şi mulţumesc tuturor – 250.000 de voturi, la o distanţă de 30.000 de voturi faţă de candidatul Dreptei, în condiţiile în care avem 1,8 milioane de alegători în listă pentru cele 1.270 de secţii de votare. Doar 25 de voturi la fiecare secţie dacă erau aranjate şi, iată că este cifra cu care mă distanţez. Vom vedea”, a mai spus Firea.

Candidatul PSD a dat şi câteva exemple.

„Multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe care nu dau cheia, altele care una scrie pe procesul verbal de la secţie, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea dacă cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au înregistrat în această perioadă sau câinii latră, caravana trece”, a mai spus Firea.