Gabriela Firea s-a testat pentru COVID, în direct la România Tv. „Nu e ceva care să vă doară, care să vă sperie”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a testat pentru coronavirus, în direct, la România TV şi i-a asigurat pe toţi că testul e foarte uşor de făcut, rapid şi nu doare, aşa cum se zvoneşte.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 17:29

În contextul începerii noului an şcolar, Gabriela Firea le recomandă tuturor profesorilor să se testeze pentru a nu exista riscul de a-i infecta pe colegi sau pe elevi. De asemenea, le-a făcut şi părinţilor câteva recomandări în cazul în care copiii lor prezinză simptome de COVID.

„Am primit multe mesaje dacă doare, dacă e ceva invaziv atunci când te testezi. Şi copiii mei au fost testaţi, de asemenea. Vreau să vă asigur pe toţi că nu e ceva care să vă doară, care să vă sperie. E un exudat nazal şi faringian. Vreau să vă îndemn şi pe voi să vă testaţi.

Îi rog pe profesori să se testeze pentru că e mai bine să se izoleze, dacă sunt pozitivi, decât să meargă la şcoală să îi infecteze pe ceilalţi.

Îi rog şi pe părinţi.. dacă copiii lor, dimineaţa, la triaj, au anumite simptome de răceală, să accepte să facă un test ca măcar să ştie dacă e o răceală banală sau COVID-19″, a declarat Firea la România TV.