Gabriela Firea sare din nou la gâtul lui Nicușor Dan: ”Vine iarna și sute de mii de bucureșteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură”

Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa lui Nicușor Dan. Fosta rivală a actualului edil al Capitalei este foarte deranjată de faptul că bucureștenii se tem să rămână fără căldură în prag de iarnă.

16 nov. 2022, 11:52
Gabriela Firea sare din nou la gâtul lui Nicușor Dan: ”Vine iarna și sute de mii de bucureșteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură”

Gabriela Firea sare din nou la gâtul lui Nicușor Dan. De această dată, fosta rivală a actualului edil al Capitalei este foarte deranjată de faptul că bucureștenii se tem că ar putea să rămână fără căldură la iarnă și îl acuză pe Nicușor Dan că estte principalul vinovat pentru această situație.

Citește și Gabriela Firea, despre victimele violenței domestice din România: „Agresorii trebuie pedepsiţi aspru!”

”Vine iarna și sute de mii de bucureșteni se îngrozesc la gândul că ar putea rămâne fără căldură. Primarul general s-a laudat că va fi mult mai bine, dar realitatea este cu totul alta. Termoenergetica, dată de Nicușor Dan pe mâna USR, amenință că se poate bloca din cauza datoriilor, în timp ce primarul se bate cu pumnul în piept că facturile sunt achitate. Singurii care suferă sunt miile de bucureșteni care rămân zilnic fără apă caldă și căldură”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Fosta primăriță a Capitalei a subliniat faptul că la ședința săptămânală a organizației PSD Bucuresti, a discutat despre această problemă cu care se confruntă Capitala împreună cu senatorii și deputații de București – profesorul Adrian Streinu-Cercel, Rodica Nassar, Dan Cristian Popescu, Dan Tudorache, liderii organizațiilor de sector – sectorul 1, Petre Florin Manole, primarul interimar al sectorului 5, Constantin Melnic-, secretarul general al PSD București, Alexandru Hazem Kansou, președinții organizațiilor interne de femei – Ancuta Comanici, seniori – Roland Savulescu, PES – Madalin Jijie, TSD Bucuresti – Alex Susai. Cu toate acestea, ea susține că această situație nu poate fi rezolvată peste noapte.

”Problema termoficării din București nu poate fi rezolvată peste noapte, dar în orice caz este nevoie de fapte, nu de vorbe. În mandatul meu de primar general am început reparațiile atât de necesare la conductele vechi de 30-40 de ani și am accesat fonduri europene în valoare de 300 milioane de euro pentru reparația a 200 km de conducte. Din păcate, așa cum am mai spus, contractul pentru care am muncit eu și echipa mea a fost blocat intenționat în campania electorală, iar Nicușor Dan s-a grăbit doar să îl semneze. Lucrările propriu zise nu au început însă nici după 2 ani”, a mai spus actualul ministru al familiei.

”Nu banii îi lipsesc lui Nicușor Dan”

Gabriela Firea spune că primarului Nicușor Dan nu îi lipsesc banii ci competența și spiritul gospodăresc.

”În prag de iarnă, primarul Nicușor Dan și-a adus aminte să caute vinovații în altă parte decât în propria curte. Nu banii îi lipsesc lui Nicușor Dan, pentru că a primit mai mulți decât alocările din mandatul meu, ci competența și spiritul gospodăresc.

Pentru termoficare lucrurile se pregătesc din timp, nu când deja a venit frigul. De exemplu, în mandatul meu de primar general, gazele erau plătite în avans. Iar cifrele arată că tot în mandatul meu s-au făcut mai multe reparații. Dar asta nu o să prezinte Nicușor Dan în acele cartoane colorate pe care le vântură pe rețelele sociale.

În luna noiembrie, primarul general se plânge că nu este ajutat. Ca în vestita fabulă “Greierele și furnica”, Nicușor Dan aruncă tot felul de acuzații puerile în loc să se întrebe ce a făcut până acum.
Decizia Guvernului de a majora gradul de îndatorare al Capitalei este una importantă. Din păcate, în mandatul meu de primar general nu a fost aceeași înțelegere din partea guvernului din care au făcut parte oamenii politici de tristă amintire Orban și Cîțu. Solicitările de creștere a plafonului de îndatorare ne-au fost respinse în mod repetat, iar bucureștenii au fost atunci pedepsiți și ținuți in frig doar ca Nicușor Dan să fie salvatorul orașului! Răcoroasă salvare.

Salvați Bucureștiul de Nicușor Dan!”, a conchis Gabriela Firea.

Citește și Gabriela Firea, anunţ important despre ajutorul de 15.000 de lei pentru femeile singure