Gabriela Firea: Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti ar putea rămâne închise şi miercuri

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, la comandamentul de iarnă, că în cursul serii se va întâlni cu ministrul Educaţiei şi cu primarii de sector, iar împreună vor decide dacă şcolile rămân închise şi miercuri.

09 ian. 2017, 07:13
Gabriela Firea: Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti ar putea rămâne închise şi miercuri

„In ceea ce priveste cursurile, in aceasta seara vom lua o decizie, daca se prelungeste suspendarea si pentru miercuri, pentru ca se se anunta un varf de temperaturi scazute. Ar fi foarte grav, ca dupa ce i-am protejat pe copii doua zile, sa ii scoatem in ger naprasnic. Diseara vom lua o decizie si vom anunta in aceasta seara„, a declarat Gabriela Firea, la comandamanetul de iarnă.

Capitala va fi de luni sub cod portocaliu de ger, temperaturile vor fi, în noaptea de luni spre marţi, de minus 18 – minus 20 de grade, iar în zona preorăşenească vor ajunge la minus 23 de grade, ce reprezintă maximul de temperaturi negative din această iarnă, a anunţat, luni, reprezentantul Administraţiei Naţioanale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei. 

ANM va emite o actualizare a atenționării anterioare — cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineți, iar acest lucru presupune pentru zona municipiului București intrarea sub incidența codului portocaliu de ger încă de astăzi. Această avertizare cod portocaliu va fi emisă la ora 10,00. Presupune pentru Capitală o temperatură, astăzi, sub pragul gerului, în jurul a minus 11 grade, la noapte va fi maximum de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă și mă refer la o minimă termică în jurul a minus 20 — minus 18 grade. (…) Mâine, se va menține codul portocaliu pentru ger persistent în Capitală„, a declarat reprezentantul ANM.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute şi a ninsorilor abundente, şcolile, grădiniţele şi creşele din Bucureşti şi din mai multe judeţe vor fi închise luni şi marţi. 

Potrivit ultimelor informaţii, cursurile vor fi suspendate, în totalitate, astfel:

  • Luni, 9 ianuarie: Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoșani, Buzău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Vrancea, Tulcea și Municipiul București
  • Marți, 10 ianuarie: Tulcea, Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea și Municipiul București.

Şi universităţile au decis suspendarea activităților didactice în zilele de 9 și 10 ianuarie 2017. Astfel, vor fi închise următoarele instituţii de învăţământ superior:

  • Institutul Teologic Penticostal din București
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța
  • Universitatea Maritimă din Constanța
  • Universitatea Politehnica din București
  • Universitatea Tehnică de Construcții din București
  • Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București
  • Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
  • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București
  • Universitatea Emanuel din Oradea

Vezi şi DRUMURI ÎNCHISE circulaţiei luni, 9 ianuarie: Situaţia în timp real a drumurilor afectate de vreme