Gabriela Firea şi Florentin Pandele, „rugăciune la vreme de molimă” în Săptămâna Mare pe Facebook

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi soţul ei, Florentin Pandele, primar al oraşului Voluntari, au postat pe Facebook o înregistrare video cu ei doi în timp ce rostesc, într-o încăpere plină de icoane, "o rugăciune la vreme de molimă" şi „Psalmul 22 pentru însănătoşire”..

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 08:46
Gabriela Firea şi Florentin Pandele, „rugăciune la vreme de molimă” în Săptămâna Mare pe Facebook

„A inceput Saptamana Patimilor lui Iisus. O scurta rugaciune pentru insanatosirea bolnavilor si ocrotirea tuturor”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, alături de o înregistrarea video cu ea şi Florentin Pandele, în timp ce citeau rugăciunea de pe telefon.

Aflaţi într-o încăpere cu nenumărate icoane pe pereţi, Firea şi Pandele şi-au făcut semnul crucii şi au rostit „Rugăciunea la vreme de molimă”, o rugăciune trimisă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel către toate eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române pentru a fi rostită în contextul răspândirii virusului COVID-19, şi „Psalmul 22 pentru însănătoşire”.

„Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii ca să te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel milostiv, iar pe cei sănătoși, îi ocrotește de orice boală,” rostește Gabriela Firea.

Rugăciunea la vreme de molimă:

Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor„.


loading...