Gabriela Firea strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. „Capitala a încăput pe mâna unor iresponsabili! Niciodată acest sector nu a arătat atât de rău!”

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a anunţat că se implică în strângerea semnăturilor necesare organizării referendumului de demitere a lui Clotilde Armand din funcţia de edil al Sectorului 1.

13 aug. 2021, 10:01
Gabriela Firea strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. „Capitala a încăput pe mâna unor iresponsabili! Niciodată acest sector nu a arătat atât de rău!”

Gabriela Firea strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand. Prim-vicepreşedintele PSD a anunţat că a făcut demersurile necesare organizării referendumului.

„Am depus solicitare pentru instalarea corturilor unde vom strânge semnaturile necesare Referendumului de demitere a primarului sectorului 1. Bucureștenii merită implicarea noastra! De 10 luni, Capitala a încăput pe mâna unor iresponsabili! Niciodată acest sector nu a arătat atât de rău! Incompetentii si dezinteresatii de viata oamenilor să plece acasă!”, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Exclusiv Gabriela Firea: Niciodată nu a fost aşa mizerie în Bucureşti. Vom strânge şi depune semnăturile necesare demiterii primarului Clotilde Armand

Cum poate fi demisă Clotilde Armand prin referendum. De câte semnături are nevoie PSD

Liderul PSD îşi propune ca planul să fie gata până la sfârşitul lunii august, însă întreaga procedură se anunţă a fi una mai dificilă în practică. PSD trebuie să convingă cel puţin 25% din cetăţenii cu drept de vot şi domiciliaţi în Sectorul 1 să semneze cererea de demitere ce ar urma să fie adresată prefectului Capitalei.

E nevoie de aproape 52.000 de semnături, în condiţiile în care populaţia cu drept de vot în Sectorul 1 este de aproape 208.000 de persoane, conform Adevărul.

De asemenea, PSD trebuie să mobilizeze cetăţenii pentru a vota la referendumul pentru demiterea lui Clotilde Armand. Trebuie atins pragul prezenţei, adică 30% plus unu din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot şi domiciliu în sector, precum şi al validităţii a minimum 25% din voturi.

Pentru prezenţă ar trebui să se prezinte aproximativ 63.500 de persoane, o ţintă care pare greu de atins de PSD. La ultimele locale, pentru Consiliul Local PSD a primit 27.648 de voturi, în timp ce Daniel Tudorache a primit 35.351 de voturi. Prin urmare, social-democraţii ar fi obligaţi să pregătească o mobilizare fără precedent şi să dubleze numărul voturilor de la locale, conform sursei citate.

Fostul primar al Capitalei a explicat, în exclusivitate la România TV, de ce PSD a acţionat cu întârziere în scandalul legat de criza gunoiului şi de alegerile de la Sectorul 1.

„Dacă erau imagini de la alte partide care umblă în sacii cu voturi şi procese verbale, ca PSD, lucrurile se mişcau mult mai repede. Este un semnal prost pe care îl dăm populaţiei. Nu contează cine votează, ci doar cine numără. Noi am aşteptat rezultat oficial al anchetei, dar se tot amână, o săptămână, două săptămâni, oameni care ba lucrează, ba nu mai lucrează la anchetă. Noi am avut decenţa să aşteptăm…”, a declarat Gabriela Firea în direct la România TV.

„Am acţionat la nivel de consilieri şi la Sectorul 1, şi la Conssliul General, am luat atitudine prin fapte, nu prin vorbe. Am aşteptat destul, au trecut zece luni de la alegeri, ei au spus că sunt aşi în ale administraţiei. Am văzut că şi Nicuşor Dan, şi Clotilde Aramand habar nu au. Este momentul prielnic pentru a acţiona, nu mai au scuza începătorului, în curând vine bilanţul de un an. Apa caldă nu a venit după alegeri, mizeria ca acum nu fost niciodată în Bucureşti, de şcoli nu se ocupă nimeni. Nu puteam să venit cu criticile din primele luni”, a mai spus Gabriela Firea, întrebată de ce a acţionat aşa tardiv PSD.