Gabriela Firea, supărată că nu a fost anunțată oficial candidat PSD la Primăria Capitalei: „Dacă sunt pregătită să candidez, înseamnă ca mi-am facut o analiză serioasă și că sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregătirea mea”

Gabriela Firea s-a arătat foarte deranjată de faptul că nu e anunțată oficial candidat PSD la Primăria Capitalei.

30 ian. 2024, 23:05
Gabriela Firea, supărată că nu a fost anunțată oficial candidat PSD la Primăria Capitalei: „Dacă sunt pregătită să candidez, înseamnă ca mi-am facut o analiză serioasă și că sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregătirea mea”

Gabriela Firea a fost întrebată la Realitatea Tv despre candidatura ei la Primăria Capitalei și a spus, vizibil deranjată, că ”acest echivoc care planează nu cred că îi ajută pe cetățeni. Dar sper că va trece repede această perioadă și că bucureștenii vor afla rapid cine e candidatul PSD”.

”Dacă sunt pregătită să candidez, înseamnă ca mi-am facut o analiză serioasă și că sunt un candidat valabil prin energia mea, prin pregătirea mea, cunosc foarte bine problemele administrative ale Bucureștiului. Înseamnă că aceste sondaje despre care se tot vorbește nu stau rău. Sunt un om corect, provin din presă, știu cum se iau deciziile politice: nu se iau pe sofisme, se iau pe bază de argumente”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și Sorin Grindeanu, despre candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei din partea PSD: ”Nu poate fi Bucureștiul un caz special față de celelalte candidaturi”

”Sunt o persoană muncitoare, energică, loială, am tenacitate. Dar politica este un sport de echipă și nu merg pe ideea că dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Ce înseamnă să mă vrea? Să ieșim public împreună într-o conferință de presă cu președintele partidului, președintele organizației București, candidatul la primăria București și candidații la cele 6 sectoare, să spunem care sunt proiectele noastre, să convingem cetățenii”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei a spus că nu va candida independent, ci doar dacă va fi susținută de PSD.

În ceea ce privește susținerea lui Marcel Ciolacu, Gabriela Firea a spus că ”da, cu toată energia și loialitatea mea, și sper să înțeleagă acest lucru, măcar în al 12-lea ceas”.

Firea a mai spus că unii politicieni s-au bucurat că a fost obligată să demisioneze din Guvern în urma scandalului privind azilele groazei din Voluntari. ”Am simțit că au fost anumiți politicieni care s-au bucurat de momentul greu prin care am trecut. Nu au realizat că dacă mie mi se întâmplă așa, și lor li se poate întâmpla să fie îndepărtați pe nedrept din funcție”.

Firea s-a arătat foarte deranjată de ”semnalele și cuvintele cu două sensuri” date de Robert Negoiță în legătură cu o eventuală candidatură la Primăria București.

Citește și Sorin Grindeanu, despre candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale: ”Dacă vrei să fii candidatul PSD trebuie să vii la partid”

”Cred că și Robert (Negoiță – n.red.) trebuie să fie mai direct și să spună ce dorește, fără supărare, dacă vrea să candideze la Primăria București”, a spus ea.

Întrebată dacă Marcel Ciolacu riscă aceeași soartă cu foștii președinți ai PSD, Firea a declarat: ”Eu spun că nu și nu sunt omul care să particip la astfel de lucruri, mai ales în situația în care nu există grad de comparație (cu Liviu Dragnea – n.red.)”.

Referitor la comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, ea a punctat că ”nu m-ar deranja și sunt pregătită cu echipa de la București și în iunie, și în septembrie”.

PSD nu a anunțat până acum candidații la primăriile marilor orașe în mod oficial. Atunci când e întrebat cine va reprezenta partidul la alegerile din Capitală, Marcel Ciolacu spune că ”deocamdată Gabriela Firea e candidata PSD”.