Gabriela Firea: Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile să primească o alternativă locativă

Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile care locuiesc acolo să primească o alternativă locativă, întrucât clădirile din această zonă prezintă risc seismic, a declarat duminică primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

RomaniaTV.net
03 iul. 2016, 19:13
Gabriela Firea: Toată zona Centrului Vechi trebuie eliberată, iar familiile să primească o alternativă locativă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că acest aspect reprezintă una dintre urgențele pe care le are pe agendă.

„Din punctul meu de vedere, toată acea zonă va trebui să fie eliberată, este o zonă cu risc seismic, toate acele familii vor trebui să primească o alternativă locativă, să meargă în alte spații pentru ca municipalitatea să înceapă să consolideze acele clădiri, acolo unde este posibil. Nu putem să stăm să așteptăm cum trec zilele, săptămânile, lunile și, Doamne ferește, dacă se întâmplă ceva, noi abia atunci să ne facem reproșuri și să ne gândim de ce acei oameni au rămas în acele clădiri cu risc seismic. Din punctul meu de vedere, este o urgență și mă voi apleca cât de curând asupra acestei probleme”, a declarat Firea la Antena 3.

O altă urgență este legată de construcția de locuințe sociale pentru tineri și cei evacuați.

„Oamenii aceia au ajuns să aibă o viață distrusă și distorsionată, pentru că pur și simplu au fost scoși din case și lăsați pe drumuri. Nu toți aveau bani să-și cumpere case, nu toți au bani pentru chirii decente și stau în niște condiții inimaginabile. Din punctul meu de vedere, o prioritate pentru primarii de sectoare și pentru mine este construirea de locuințe atât pentru tineri — locuințe sociale — locuințe pentru cei care au fost nevoiți să plece din aceste case și pentru familiile care locuiesc în clădiri cu risc seismic și asta cât se poate de repede. Primarii de sectoare, în întâlnirile pe care le-am avut, au identificat zone în care putem să începem să construim”, a precizat edilul șef al Capitalei.