Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei! „Nu a luptat suficient pentru mine. Pot bănui de ce”

Gabriela Firea a lansat joi seară un atac virulent la adresa premierului Marcel Ciolacu. La scrut timp după ce liderul social-democrat a anunțat că în cazul unei candidaturi comune PSD-PNL la Primăria Capitalei, Gabriela Firea nu se află pe lista coaliției, aceasta s-a declarat extrem de dezamăgită și l-a acuzat pe președintele partidului că nu a luptat suficient pentru ea.

14 mart. 2024, 21:56
Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei! „Nu a luptat suficient pentru mine. Pot bănui de ce”
Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei!

Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei! Gabriela Firea a subliniat că după lungi așteptări era convinsă că va fi candidatul PSD la alegerile locale de pe 9 iunie.

Citește și PSD nu îl susține pe Piedone la Primăria Capitalei. Ciolacu: Dacă va fi o candidatură comună, nu e nici Firea, nici Burduja

Gabriela Firea tună și fulgeră după Marcel Ciolacu nu a ales-o candidat la Primăria Capitalei!

”Anul trecut eram candidatul comun cert al Alianței PSD-PNL la Bucureşti, fiind candidatul cel mai bine plasat în toate sondaje, urmând ca sectoarele să fie împărțite. Am fost la nenumārate şedințe interne de partid şi ale Coaliției în care aceasta a fost discuția cât se poate de serioasă. A urmat o răzgândire motivată de “hate-ul” pe care l-aş putea stârni, în rândul electoratului de aşa-numit de dreapta. Consider că este doar un pretext. Orice politician cu notorietate mare şi intenție substanțială de vot are și simpatie, şi antipatie. E firesc! Important este ca numărul se simpatizanți şi, deci, posibili votanți, să fie mai mare. Dar, şi mai important, este ca acel candidat să inspire încredere, să ştie administrație, să fie muncitor. Aratați-mi un politician de la vârtul puterii actuale care nu are “hate”! Chiar mai mare decât al meu, mai ales în Bucureşti! Culmea, îşi dau cu părerea despre Capitală politicieni care au pierdut toate alegerile sau care au participat în alegeri doar ascunși pe liste, nu au luat voturi şi în nume personal. Am câştigat o dată Primăria Capitalei cu scor peste partid iar când am pierdut, la diferență mică față de contracandidat, am avut aproape 40% iar partidul a luat 26% la alegerile parlamentare de acum 3 ani şi 16% la europarlamentarele trecute. Cum se dă cu piciorul acum candidaturii mele, prin care în mod cert l-aş fi trimis acasă pe Dl Nicușor Dan, vor trebui să dea explicații liderii Coaliției”, a declarat Gabriela Firea pentru bugetul.ro.

Gabriela Firea a ținut să precizeze că în acest moment PSD caută cea mai bună variantă pentru ca ea să nu fie candidat la alegeri.

”Din motive politice, se pare că se caută orice variantă, numai să nu fiu eu candidat. Chiar cu riscul de a rămâne actualul primar în funcție. Este o desconsiderare a bucureştenilor care sunt nemulțumiți de activitatea lui Nicuşor Dan şi care apreciază că am avut un mandat mult mai performant decât al lui: era curățenie, am îmbunătățit flota de transport public, am investit în spitale, şcoli, infrastructură, am atras 1 miliard de euro fonduri europene, inclusiv pentru reabilitarea rețelei de termoficare. Împreună cu primarii de sectoare și consilierii generali social democrați am dezvoltat proiecte concrete : supralărgirea Fabrica de Glucoză, Pasajul Piața Sudului, Podul Ciurel, Nicolae Grigorescu etc. Sunt dezamăgită pentru că o decizie simplă şi care ar fi pus capăt coşmarului din Capitală s-a transformat într-un circ. Iar până vor da socoteală politicienii, vor suferi cetățenii. După ce se va anunta oficial candidatul stabilit de Coaliție, voi anunta public ce voi face în continuare”, a mai spus social-democrata.

Întrebată dacă crede că Marcel Ciolacu nu a luptat suficient pentru ea, Gabriela Firea a răspuns: ”Nu cred că a luptat suficient pentru candidatura mea. Nu cunosc motivul. Pot doar bănui”.

Citește și CTP îl compară pe Iohannis cu Firea după ce acesta și-a anunțat candidatura la șefia NATO: ”Tot atâtea șanse de câștig”