Gabriela Firea, veşti proaste pentru bucureşteni: „Cei care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura mai au de aşteptat câţiva ani buni”

Gabriela Firea vine cu veşti proaste pentru bucureşteni. Potrivit senatorului PSD, cei care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de actualul edil al Capitalei mai au de aşteptat câţiva ani.

21 iul. 2021, 15:47
Gabriela Firea, veşti proaste pentru bucureşteni: „Cei care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura mai au de aşteptat câţiva ani buni”
Gabriela Firea, veşti proaste pentru bucureşteni: "Cei care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura, mai au de aşteptat câţiva ani buni"

Gabriela Firea spune că le-a trimis zeci de interpelări celor din Executiv, inclusiv premierului Cîțu, însă a primit răspunsuri la doar jumătate dintre acestea.

Gabriela Firea: S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor

„Dovada că nu le pasă de oameni! S-au cocoțat în funcții prin minciuni și fraude, iar acum întorc spatele românilor! În calitate de senator, am adresat din decembrie si până acum 16 interpelări premierului, 28 întrebări și 14 interpelări miniștrilor Cabinetului Câțu, 58 de solicitări în total. Am primit răspunsuri la aproape jumătate dintre ele. Toate sunt scrise într-un limbaj de lemn surprinzător pentru pretențiile de oameni care urăsc birocrația ale reprezentaților actualei Coaliții, fără informații relevante, cu dorința clară de a bifa, formal, o obligație stabilită de lege.

Încep să vă prezint, de azi, aceste răspunsuri. Pentru că am adresat întrebările în numele dumneavoastră, al vostru, al cetățenilor care m-ați ales. Iar răspunsurile guvernanților vă vor convinge că nu le pasă de voi, de cetățeni, indiferent de orașul în care trăiți, vă vor demonstra că nu vă respectă, că nu sunt preocupați decât de interese personale și de grup, nu de binele vostru.

Citeşte şi Gabriela Firea îl critică pe Nicușor Dan pentru majorările tarifelor pentru transportul public: „Bucureștenii așteaptă să se trezească din hibernare și să își respecte obligațiile poziției pe care o ocupă”

Începem cu Ministerul Energiei :

La mijlocul lunii februarie 2021, i-am solicitat ministrului Energiei să prezinte stadiul de realizare a noii centrale termoelectrice de cogenerare de pe platforma fostului CET Titan. Era proiectul pe care Virgil Popescu îl anunțase pompos în noiembrie 2020, de mână cu Nicușor Dan, ca fiind o investiție sigură, realizabilă imediat, care va aduce apă caldă și căldură locuitorilor din Colentina încă din acest an.

Iată solicitarea:

Au trecut mai bine de 8 luni și centrala de pe platforma Titan este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Nu s-a realizat nici un progres concret. Răspunsul Ministerului Energiei privind stadiul proiectului, primit în martie 2021, a fost stupefiant. „Au avut loc discuții care s-au finalizat cu un acord de principiu între Primarul General și conducerea Ministerului Energiei pentru crearea unei centrale PROVIZORII la fostul CET TITAN”. Deci se va realiza doar o investiție temporară, o înădire, o spoială, să scoată ochii cetățenilor cu ea.

„În continuare, dincolo de aspectul tehnic care va fi elaborat cât de curând, mai există și aspectul legal care este necesar să fie coordonat cu cel tehnic. Astfel, calendarul (n.n. de realizare a proiectului, deși nu știm care, pentru centrala provizorie sau pentru cea definitivă) va fi stabilit împreună cu toți participanții implicați în această etapă”. Limbaj de lemn, zero informație.

Apoi, în iunie 2021, Bogdan Stănescu, directorul Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) SA din subordinea Ministerului Energiei, a declarat că se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea centrală. După finalizarea licitației, va urma perioada propriu-zisă de realizare a acestei documentații.

Citeşte şi Gabriela Firea acuză Guvernul Cîţu că împiedică accesul românilor la servicii medicale vitale. „A plasat România pe un rușinos loc 10 mondial la mortalitate excesivă!”

Apoi licitația pentru selectarea constructorului. Abia apoi va începe, efectiv, realizarea acestui proiect. Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…

Despre centrala provizorie, anunțată și de Nicușor Dan, tot vești proaste.

Termoenergetica trebui să închirieze utilaje, cazane, să realizeze proiectele și să obțină avizele de utilități, totul prin licitații publice, care nu au fost încă demarate. Apoi, trebuie rezolvată problema achiziției de energie termică, tot o licitație publică. Și aici încă se lucrează la caietul de sarcini…Cât va dura? CÂȚIVA ANI BUNI…
Deci, pe scurt, pentru cetățenii care vor aștepta la iarnă apa caldă și căldura promise de mincinoșii Dan și Popescu, să știți că mai durează… CÂȚIVA ANI BUNI” a transmis Firea pe pagina de Facebook.


loading...