Gabriela Firea vrea ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Amendament la Codul Rutier

Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, a declarat, duminică seara, că îşi doreşte ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze, pentru fluidizarea traficului, un amendament la Codul Rutier fiind depus, în acest sens, la Parlament.

12 ian. 2020, 18:09
Gabriela Firea vrea ca linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Amendament la Codul Rutier

Gabriela Firea a declarat că acest subiect a fost discutat şi la comandamentul de trafic convocat, duminică, înainte de începutul noului semestru şcolar.

Imagini incredibile din traficul bucureştean. Un vatman loveşte intenţionat o maşină care circula pe linia de tramvai VIDEO

„Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament în Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Considerăm că, în momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat”, a spus Gabriela Firea.

Aproximativ 6.000 de elevi din cinci şcoli bucureştene din sectoarele 1 şi 6 vor merge la cursuri cu autobuze speciale, a mai declarat, duminică seara, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Elevii a cinci şcoli din Bucureşti din sectoarele 1 şi 6 vor putea folosi autobuzul şcolar. Este vorba de 6.000 de elevi care vor putea să vină la cursuri cu autobuzul şcolar”, a afirmat Gabriela Firea.

„În afară de transportul elevilor, o altă preocupare a noastră este siguranţa acestora şi împreună cu poliţiile locale de sector şi cu poliţia naţională şi Poliţia Capitalei vom asigura tot ceea ce ţine de securitatea, de garantarea integrităţii atât a elevilor, cât şi a profesorilor”, a mai spus Gabriela Firea.