Gabriela Firea vrea funcţii pentru PSD în guvernul Ciucă: „Sigur că vom face propuneri, dacă vom fi în situaţia de a le face”

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, în cazul în care PSD va decide să voteze executivul propus de Nicolae Ciucă, social-democraţii vor propune şi miniştri în noul executiv.

25 oct. 2021, 09:42
Gabriela Firea vrea funcţii pentru PSD în guvernul Ciucă: „Sigur că vom face propuneri, dacă vom fi în situaţia de a le face”

Gabriela Firea nu a dat un răspuns clar în privinţa funcţiilor pe care PSD le-ar dori în guvernul Ciucă, dar a spus că, în condiţiile actuale de criză sanitară, politică şi socială, PNL nu este în măsură să mai pună condiţii.

”S-a acreditat ideea că ar exista un grup în interiorul PSD format din persoana mea, Grindeanu și Tudose. S-a zis că noi am împinge PSD să intre la guvernare. Nu este așa”, a zis Gabriela Firea la B1 TV.

Întrebată dacă susținerea Guvernului Ciucă de către PSD ar implica și o intrare pe funcții a social-democraților, Gabriela Firea a spus: ”PSD nu este manta de vreme rea și nu este umbrela PNL-ului sau a USR-ului. Suntem într-o criză politică serioasă. De asemenea, ne aflăm în colaps medical și avem o explozie de prețuri la gaze și energie. PNL-iștii sunt în măsură să mai pună condiții în aceste situații?! Trebuie să conștientizeze că avem nevoie de un Guvern responsabil care să ia decizii urgente și rapide, fără ezitări. Acest balet – cine să fie ministru și cine să nu fie – este chiar cinic.

Eu votez așa cum am stabilit și în Comitetul Executiv, mandatul pe care l-a avut delegația noastră și la consultările de la Cotroceni este știut. Am spus că, pe această perioadă de iarnă, cu facturi până la cer și cu 500 de oameni care mor zilnic din cauza iresponsabilității PNL, normal ar fi pentru România să se agreeze o formulă de Guvern de specialiști, un Guvern care să obțină o majoritate în Parlament pentru câteva luni. Dacă nu se conturează această soluție, înseamnă că se dorește ca România să rămână în criză. Noi ne oferim disponibilitatea să sprijinim cu echipe de specialiști, experiență etc. Nu stăm să ne ofere ei nu știu ce funcții pe la nu știu ce agenții. Nu suntem ruda săracă. Nu a ajuns PSD în acestă situație ridicolă să se mulțumească cu așa ceva.

Gabriela Firea, despre negocierile cu PNL: „Este un mod de negociere ca la piaţă. Noi nu negociem ca la piaţă”

PNL vine cu un Guvern de oameni capabili să găsească soluții sau cu niște politruci? Depinde cu ce formulă vin ei. Mingea e la ei”, a zis Gabriela Firea pentru sursa citată.

Apoi, Gabriela Firea a spus că nu-i place modul în care negociază PNL funcțiile astfel încât PSD să susțină Guvernul Ciucă: ”Este un mod de negociere ca la piață. Nu discutăm ca la piață. La Ministerul Sănătății ar putea fi un om care cunoaște problemele din sistem și care are curaj să facă ceva”.

Jurnalistul Val Vâlcu a intervenit: ”Așadar dacă faceți dumneavoastră propunerile, înseamnă că PSD intră cu miniștri la guvernare”.

”Sigur că vom face și propuneri, dacă vom fi în situația de a le face”, a completat Gabriela Firea.

Citeşte şi: George Simion: „Parlamentarii AUR nu sunt oamenii sistemului, nu îl vor vota pe Nicolae Ciucă şi nu vor pactiza cu acest sistem bolnav care conduce România”